top of page
  • Team BKNews

Виетнам ще изисква потребителите в социалните мрежи да удостоверяват самоличността си


Виетнам се подготвя да задължи потребителите на социалните мрежи, както местни, така и чуждестранни, да удостоверяват самоличността си в опит да се преодолеят онлайн измамите.


Мярката, част от поправката на Закона за телекомуникациите, която ще бъде издадена до края на тази година, ще позволи на правоприлагащите органи да проследяват нарушителите, използващи социалните медии за нарушаване на закона, съобщи държавният вестник Voice of Vietnam (VOV):

Понякога властите могат да идентифицират акаунта в социалните мрежи, който е нарушил законите, но не могат да ги проследят, защото такива потребители използват трансгранични приложения. - VOV цитираха думите на заместник-министъра на информацията Nguyen Thanh Lam.
Ще се справим с непотвърдените акаунти, независимо дали са на местни или чуждестранни платформи като Facebook, TikTok, YouTube.

Според статията както индивидуалните, така и организациите ще бъдат обект на мярката. В момента обаче не всички доставчици предлагат проверка на самоличността във Виетнам.


Регулацията ще се нуждае от одобрението на законодателите на страната. Подробности все още не са разкрити.


Източник: Reuters

bottom of page