top of page
  • Team BKNews

Продължава дебатът за доставката на храна по време на студа в Китай

Докато доставчиците на храна в Китай се движат по заледените пътища и се борят с екстремния студ, избухна онлайн дебат относно поръчването на храна и консумативи в такива студени условия.


Тъй като самите доставчици подчертават необходимостта да правят доставки въпреки условията, големи компании обявиха нови мерки в подкрепата им като: отказ от санкции за закъснели поръчки, предлагане на метеорологични субсидии и разпространение на екипировка за студеното време.


За много доставчици в Китай натискът да доставят поръчките навреме е огромен, защото приходите им са значително повлияни от отзивите на клиентите и глобите за закъснели доставки. Това често кара доставчиците да бързат по пътя, като понякога поставят живота си в риск.


Докато студената вълна продължава до обхваща страната, дебатът се разрази в социални мрежи като Douyin, Bilibili и Weibo.


Потребителите изразиха загриженост относно риска от злополуки поради заледените пътища, засягащи електрическите превозни средства за доставка, и призоваха за повече търпение от страна на клиентите, като някои дори се застъпиха за временно спиране на поръчките за вкъщи.


Но във видео в Douyin от 15 декември доставчик в Пекин подчерта, че поръчките през такова екстремно време значително се увеличават, което му позволява да печели повече пари

Днес имах над 90 поръчки, като спечелих почти 1000 юана поради различни стимули на платформата за сурови климатични условия. Напуснах родния си град и дойдох чак дотук само за да изкарам още пари. Това е шансът ми.

Говорейки с медията The Paper, 31-годишният Zhou Pengfei, доставчик от Pudong, споделя, че има плюсове и минуси в доставянето на поръчки в студено време. Въпреки че поръчките се увеличават, студеното време прави доставянето по-екстремно.


Докато е на работа, той носи два чифта чорапи, каска, ръкавици и два пуловера, но внимава в дъждовните дни, в които хлъзгавият път увеличава риска от инциденти:

В нашата работа, стига да си склонен да понасяш трудности, пак можеш да изкарваш пари. - казва той.

Източник: Сикст Тоун

bottom of page