top of page
  • Team BKNews

OMEGA X обявяват правни действия, след като уточняват обвиненията в тормоз на директора и компанията


Внимание! Статията е с чувствително съдържание.


На 16 ноември OMEGA X проведоха пресконференция в Адвокатската колегия на Сеул в Seocho, за да обсъдят обвиненията в тормоз срещу бившия си изпълнителен директор.


По време на пресконференцията правният представител на групата Noh Jong Eon разкри, че в момента се води дело за прекратяване на договора на OMEGA X със SPIRE Entertainment.


Адвокатът заяви:

Това не е само наш проблем, но и обществен. Имаме куража да променим това. Немислимото стана в Южна Корея през 2022 г. В момента водим дело, за да прекратим ексклузивния договор. Ще бъдат предприети силни мерки, включително наказателни обвинения и искане за обезщетение.

Правният им представител съобщи плана на групата да подаде наказателна жалба по обвинения в нападение, сплашване, непристойно действие чрез принуда и опит за заплаха. Той добави:

Имаме достатъчно доказателства, включително снимки, видеа и аудио записи.

Адвокатът твърди, че членовете са били заплашвани след инцидента с нападението и че им е бил изпратен документ, който гласи, че трябва всеки поотделно да плати от 300 до 400 млн. вона. Още повече, че над изпълнителен директор Kang стоял председател Hwang, който игнорирал всичко, въпреки че бил наясно със ситуацията. Правният екип обяви плана си да получи компенсация от председател Hwang и да го подведе под наказателна отговорност за подпомагане и съучастие на изпълнителния директор Kang.


Членовете също споделиха личните си истории. Jaehan разкри:

След като репетициите свършваха, изпълнителен директор Kang ми се обаждаше и ме караше да пия. Имаше и сексуален тормоз. Тя пипаше лицето ми и ръката. След пиенето ми се обаждаше чрез KakaoTalk. Побесняваше и казваше, че ако ще продължаваме да сме идоли, трябва да пълзим. Тя също каза, че ще се самоубие, така че членовете се подложиха на терапия. Просто искахме да бъдем уважавани като хора, които обичат музиката.

Jaehan повтори, че членовете са издържали на това отношение заради страха, че и последната им възможност ще изчезне. Той обясни:

За всички ни това беше втори опит и не искахме да губим време. Мислехме, че трябва да издържим в името на феновете, които ни чакаха. Като най-възрастния член и лидер, бях толкова уплашен, че мечтите ни ще се сринат, докато гледах уморените ни членове. Сдържахме се и търпяхме, но стигнахме до момент, в който не можем да търпим повече. Събрахме кураж заради някого, за всички, които имат същата мечта като нас.

Yechan също разкри, че изпълнителният директор и председателят първоначално били мили, но изведнъж започнали да имат негативно влияние върху живота и ценностите им. Също споменавайки, че ги карали да пият, Yechan добави, че членовете били манипулирани. Hangyeom сподели, че по време на вечерите на компанията, когато не пиели вместо някого, на следващия ден били третирани студено. Sebin добави:

Казаха, че няма да има следващ албум, ако откажем да посещаваме събиранията с пиене.

Адвокат Seo Joo Yeon също повдигна темата за сексуалния тормоз, който членовете са преживели, казвайки, че са били докосвани по бедрата и лицата, така че дишането на другия да може да бъде чуто по време на събиранията, които е трябвало да посещават. Адвокат Seo спомена и психическия и емоционален тормоз, извършван от директора и председателя, като били любезни с членовете, а по-късно ги тормозели и използвали желанието им да промотират като идоли.


На пресконференцията беше разкрито, че членовете изпитват тревожност след тормоза. По-конкретно Hangyeom сподели, че винаги е изпитвал тревога, докато многократно е получавал пиянски обаждания, и е реагирал на ежедневни шумове като вибрации, звуци от аларма и от бас в музиката. По време на периода, в който е говорил насаме с директор Kang, Hangyeom е усещал затруднение в дишането заради ситуацията.


Junghoon разкри:

Никога, дори веднъж, не получихме искрено извинение, откакто се върнахме у дома след такъв инцидент. Вместо това те повдигнаха въпроса за влизането ни в казармата. Заплашиха ни, като ни изпратиха абсурдно извлечение от сметки. Взехме решение, след като определихме, че не можем да комуникираме с тях.

Yechan сподели:

Надявам се хората да не бъдат наранявани от други. Всеки е роден, за да бъде обичан, и се надявам, че всеки знае, че самото съществуване на някого е ценно. Не знаех това преди и ми беше трудно, така че се скрих в дупка. Сега мисля, че мога да преодолея това.

OMEGA X завършиха с:

Всички дадохме най-доброто от себе си, докато мечтаехме едно и също - да станем певци. Има нещо, което искаме да кажем на феновете ни. Най-вече всичките единадесет членове успяхме да дойдем на това място, защото имахме силата на феновете си. Благодарение на тях, събрахме кураж, така че ние - 11-те членове - няма да се предадем и ще продължим да правим музика и да изпълняваме, докато поздравяваме феновете, като им показваме добра наша страна.

Източник: Soompi

bottom of page