top of page
  • Team BKNews

Баща на жертва на училищно насилие, потърсил възмездие, получи присъда


Според медиите кореец в 40-те си години е бил обвинен в нападение над двама тийнейджъри, които предполагаемо извършили насилие в училище спрямо сина му.

Обвиненият - "А" (43) - беше изправен пред съда през юли за нападение и насилие над "Б" (15) и "В" (14). Съобщава се, че "А" е извикал двамата тийнейджъри пред жилищен комплекс в Сеул и е извършил нападението от полунощ до около 4 ч. на 18 май миналата година. "А" зашлевил всеки от тях по 100 пъти. Той също така предполагаемо ги ударил няколко пъти в пищялите и корема. "А" подозирал, че "Б" и "В" тормозят сина му в училище и решил да вземе въпроса в свои ръце. Освен това блъскал главите им една в друга, като им казвал да наведат главите си към земята. По време на процеса съдът е посочил, че "А" е пълнолетно лице, което е извикало непълнолетни жертви вечер и умишлено ги завел на място, на което няма камери, за да ги напада значително време. Така че той беше признат за виновен за нападение и принуда.


Съдът също е взел предвид факта, че е бил пиян и престъплението може да се счита за случайно. В крайна сметка "А" е получил присъда от 10 месеца в затвора и 2 години пробация.


Инцидентите, свързани с училищно насилие, от дълго време са чести в Южна Корея. Според проучване, проведено съвместно с катедрата по психиатрия в университета Hallym, около 40% от учениците са участвали в тормоз. Най-често срещаните видове тормоз включват изолация (23%), вербално насилие (22%), физическо насилие (16%) и принуда (20%).


Източник: Koreaboo

bottom of page