top of page
  • Team BKNews

7 китайски драми, които да гледате по време на Лунната нова година


Лунната нова година е повод за семействата да се съберат. Предстоящият празник е идеалният момент да се позабавлявате с китайски драми, които представят не само силни семейни ценности и традиции, но и са изцелителни за зрителите. Ето няколко, които ви препоръчваме да гледате с цялото си семейство:


1. GO AHEAD (2020)

Драмата разказва историята на Li Jian Jian, Ling Xiao и He Zi Qiu - трима души, отраснали в едно семейство, което не е непременно свързано кръвно. Въпреки това то се подкрепя и обича.


Пълна с дълбоки емоционални нюанси, драмата Go Ahead представя любов, приятелство и семейство, които ще ви трогнат.


2. THE BOND (2021)

Продукцията разказва историята на Qiao Zu Wang, който трябва да се грижи за петте си деца след смъртта на съпругата си. Докато е зает с работата си, Qiao Zu Wang среща трудности в грижите, но помощта от най-голямото дете в семейството показва, че любовта между братя и сестри наистина е уникална.


The Bond представя куража на един баща и дълбоката обич между деца, преминаващи заедно през трудностите.


3. NEW LIFE BEGINS (2022)

Сюжетът се развива в Xinchuan, където момичета от различни региони се събират за уредени бракове. Докато са там, младият господар Yin Zheng се опитва да се оттърве от подобен брак.


Същото се случва и с Li Wei. Съдбата обаче ги събира заедно сред неочаквани обстоятелства. Драмата разкрива желанието за свобода и трудността да намериш какво означава истинското щастие.


4. THE STORY OF XING FU (2022)

В драмата, изпълнена с напрежение, проследяваме живота на He Xing Fu - жена, поставена пред много изпитания. Въпреки че търпи срам и провал в брака си, тя открива щастието със съпруга си Wang Qing Lai, но то е разрушено от конфликти с главата на селото и сина ѝ, които не одобряват свободолюбивото поведение на He Xing Fu. Принудена да напусне селото, тя се отправя към града, където започва да работи като чистачка и се издига до кариера в правната сфера.


5. MEET YOURSELF (2023)

Сюжетът се върти около Xu Hong Dou, който работи в хотел и всеки ден усеща натиска на големия град. Един ден животът му се преобръща, след като загубва най-добрия си приятел. Търсейки спасение от емоционалните си рани, той решава да напусне града и да се установи в отдалеченото село Yun Miao в провинция Yunnan, където намира и други, търсещи спокоен живот.


6. ONCE AND FOREVER: THE SUN RISES (2023)

Деца, отраснали в една и съща сложна среда, стават най-добри приятели, но споровете винаги съпътстват отношенията им. Qin Chuan винаги подкрепя Xie Qiao.


Въпреки че всеки поема по собствения си път към сбъдването на мечтите си, съдбата винаги ги събира заедно. Драмата проследява млади хора, които тепърва търсят и осъзнават мечтите си.


7. MILES TO GO (2023)

Драмата ни запознава с Gao Ji Lin - млад мъж с талант за писане. Въпреки че е от бедно семейство, е амбициозен и се опитва да влезе в университет, но се проваля. Докато се чувства отчаян, единствената светлина в живота му е Liu Qiao Zhen.


Мотивиран от подкрепата на цялото село, Ji Lin решава да се бори за мечтите си.


Източник: Kapan lagi




bottom of page