top of page
  • Sakura

6 китайски драми, които да гледате тази зима


Напоследък времето ни изненадва приятно, особено като се вземе предвид кой е сезонът. Моментите, в които белият сняг се сипе и покрива всичко, обаче несъмнено са специални и носят магия в себе си. Ето защо, докато чакаме отново да дойде снегът, можем да се насладим на приятни драми, идеални за зимата. Някои ще ви разплачат, други ще ви разсмеят, трети ще направят всичко заедно, но най-важното е, че си заслужават.


I Don't Want To Be Friends With You (2020)

Сюжет: Момиче в гимназията се връща 20 години назад, за да се срещне с майка си.


Защо да гледате? Сериалът е изключително носталгичен и ще ви припомни миналото, когато животът ви е бил безгрижен. Освен това в него има много важни уроци – докато Li Jinbu е в миналото, тя се сприятелява с майка си и започва да я вижда по друг начин – не като майката, която изпитва трудности в настоящето, а като нечия друга дъщеря и приятелка, и научава за изборите, които е трябвало да направи. Не само това – самата Li Jinbu преоткрива себе си в различната среда и също е поставена пред дилеми.


Несъмнено ще поискате да гледате епизод след епизод, за да разберете какво ще решат в крайна сметка и дали ще ги доведе до щастлив край.


Go Ahead (2020)

Сюжет: Историята се върти около трима младежи, които намират утеха в подобните си преживявания и се превръщат в най-доброто семейство един за друг.


Защо да гледате? Това е една от най-трогателните истории. Тя доказва, че не кръвта свързва хората, а истинската обич. Показани са различни семейства, всяко с грешките и динамиката си, като реалността не е скрита зад идеализма – много родители причиняват болка на децата си, която не може да бъде забравена. Но драмата е и много оптимистична, защото дава шанс на някои от героите да се поправят.


Sweet Teeth (2021)

Сюжет: Зъболекарят Ai Jing Chu, който също преподава в университет Donghu, е добре познат с красотата си. Zeng Li, библиотекар в университета, обаче е скептична към него заради недоразумение. Когато майката на Zeng Li я убеждава да си сложи брекети, в крайна сметка тя става пациент на Ai Jing Chu и постепенно разбира какъв човек е наистина.


Защо да гледате? Ако е трябвало да си сложите брекети, но още не, тази драма ще ви убеди незабавно да го направите, защото какво, ако зъболекарят ви се окаже като Ai Jing Chu? Драмата няма драматични обрати, но за сметка на това ще ви развесели и ще ви е любопитно да видите как Ai Jing Chu и предубедената Zeng Li се сближават с времето.


Skate Into Love (2020)

Сюжет: Състезателка по шорттрек се сблъсква с най-известния хокеист в университета. Въпреки че отношенията им не започват гладко, те започват заедно да преследват мечтите си.


Защо да гледате? Skate Into Love е сладка драма, която показва, че бъдещето е несигурно, но все пак трябва да продължите да се борите. Макар че в миналото Li Yu Bing е бил в позицията на тормозения, в настоящето ролите са разменени и Tang Xue трябва да намери сили както да поправи стореното, така и да положи двойно повече усилия за спортната си кариера. Така двамата си стават опора по пътя към целите си.


Winter Night (2022)

Сюжет: Попадналата в магнитна буря Zheng Da Qian се озовава в паралелна вселена.


Защо да гледате? Когато Zheng Da Qian разбира, че се намира в паралелна вселена, където баща ѝ е жив, а любовта ѝ и най-добрият ѝ приятел не са тези, които познава, тя се чувства объркана. За добро ли е, когато новият свят е добронамерен към нея, но за сметка на това животът на близките ѝ не върви като по вода? Докато гледате, ще усетите атмосферата на уют и топлина в обкръжението ѝ и ще стискате палци всичко да се нареди за героите.


Lighter & Princess (2022)

Сюжет: Li Xun и Zhu Yun учат програмиране в университета. Двамата са пълни противоположности, но Zhu Yun, до момента винаги правела това, което обществото и родителите ѝ очакват от нея, се чувства привлечена от бунтаря Li Xun, въпреки че усеща, че може да ѝ донесе само проблеми. Те започват да ценят времето си заедно, но когато инцидент заплашва да ги раздели, привързаността им трябва да издържи най-голямото изпитание.


Защо да гледате? Драмата започва от даден момент, но ни връща в миналото, за да разберем как героите са стигнали до него. През това време ще можете да се насладите на страхотната химия между Chen Fei Yu и Zhang Jing Yi. Персонажите им, които преследват мечтите си смело, първо ще ви зарадват с кавгите си, а след това ще ви въздействат емоционално.


И макар и когато Zhu Yun казва: "Винаги има хора в това общество, които ще те тласкат към предела ти", да е прав, сериалът ни показва, че е достатъчно дори само един човек истински да вярва в теб. В този ред на мисли много ще харесате и заглавната песен, която изразява тези идеи и дълго време ще звучи в мислите ви.

Comments


bottom of page