top of page
  • Team BKNews

Компанията на Jo Byeong Gyu разкрива извинението на обвинителя в отговор на твърденията му


На 27 юли HB Entertainment пусна изявление, в което се казва, че заподозрените са признали, че постовете, обвиняващи актьора в тормоз, са фалшиви и са се извинили.

На 28 юли обаче обвинителят написа следното:

Вчера изведнъж получих много обаждания и проверих статиите и изявлението на компанията. За да поясня: нито съм писал извинение, нито съм искал снизходителност и никога няма да го направя.
Всичко, пуснато от компанията и свързано с мен, е манипулация на медиите. Компанията вече ми каза преди полицейската жалба и чрез познатите ми в Корея чух, че ще бъда разпитан като свидетел по случай за клевета, но ми беше невъзможно да отида. Изявлението на компанията твърди, че съм заподозрян, когато съм свидетел. Компанията или разпространява фалшива информация, или трябва да обясни кога и как съм се превърнал в заподозрян без знанието ми.
Да мълчиш за потвърждение, е същото като да си затвориш очите за истината. Още веднъж моля изпълнителния директор Moon да сподели позицията си.
1. Краят на публичното потвърждение, особено съществената истина на “W”
2. Твърдението, че съм искал снизходителност
3. Причината, поради която съм се превърнал в заподозрян
В момента се въздържам да пиша публично и спокойно предприемам правни действия в Нова Зеландия, но начинът, по който компанията манипулира медиите, нарушава лични права. Изглежда, че компанията е склонна да покрие истината с лъжи. Последно - ще чакам отговора на изпълнителния директор, който да потвърди лъжите една по една, базирано на ясни доказателства, за да се разбере истината.
Ако си уверен, защо отказваш публично потвърждение?

Компанията отговори със следното изявление и скрийншоти:

Здравейте, HB Entertainment ще даде допълнително изявление относно разпространиението на фалшива информация, свързана с актьора Jo Byeong Gyu.
Заподозреният, който е публикувал в Nate Pann, че актьорът го е заплашвал с въздушен пистолет и е превземал футболното игрище в училище, призна изявлението си за фалшиво чрез разследване на кибер отдела на полицейското управление Bucheon Wonmi и предаде следното извинение в компанията.
[Извинение 1]
“Здравейте. Аз съм този, който написа: “Аз съм жертва на училищна агресия от Jo Byeong Gyu“ в Nate Pann на 17 февруари 2021. Първо, съжалявам, че причиних проблеми на актьора, като публикувах нещо в интернет, което не е истина, и нанесох огромни щети на репутацията на актьора. Пиша това, защото дълбоко се чувствам отговорен за факта, че съм причинил огромни щети на дейностите и ежедневието му. Когато публикувах, не мислех, че писането му ще повлияе на дейностите му в развлекателната индустрия, и го написах прибързано, без да знам колко сериозно ще стане.
Гледайки как Jo Byeong Gyu е в нещастна ситуация заради писането ми, ме накара още веднъж да осъзная грешката си и дълбоко размишлявам върху щетите, които съм причинил на много хора. Още веднъж, съжалявам, че причиних този позорен инцидент и накарах Jo Byeong Gyu да страда.“
2. Kim, заподозрян, който публикува в Инстаграм, че е бил вербално тормозен и удрян с чадър от Jo Byeong Gyu, докато учел в Нова Зеландия, твърдеше, че е жертва на училищна агресия, като откраднал снимка във фейсбук на познат.
Kim използвал снимката и се преструвал, че познава Jo Byeong Gyu, но самият той не бил в снимката и никога не е бил в контакт с актьора. Познатият на Kim се свърза с правните представители на Jo Byeong Gyu пръв и предаде следното извинение от името на Kim.
[Извинение 2]
“Днес публикувам това съобщение, за да кажа, че вече не искам нищо да става публично чрез този акаунт. Всички снимки и разпространеното съдържание чрез този акаунт може да причини правни проблеми в бъдеще, така че, моля, доброволно го изтрийте. Бих искал да ви информирам, че всичко публикувано в този профил не е вярно.
В допълнение бих искал да споделя снимките, публикувани в този акаунт, които са били взети от фейсбук без съгласието на колегите ми. Искрено им се извинявам за щетите, причинени от снимките от училищните им дни, които бяха пуснати онлайн.
Също така публикувам това извинение по собствено желание. Искрено се извинявам на всички засегнати от съдържанието в този акаунт през последните няколко дена.
Към адвоката: моля, прочетете съобщението по-горе и вижте дали нещо трябва да бъде поправено. Обвинителят не е на себе си. Помагаме доколкото можем. Молим за съдействието ви.“
Скорошното обявление на актьора Jo Byeong Gyu, че е получил извинение, беше горното, написано от заподозрения от полицейското управление в Bucheon Wonmi и не е свързано с извинението на Kim - заподозрения на полицейско управление Gangnam.
Но Kim, който няма нищо общо с отразяването на извинението от медиите, спори за това, че никога не е писал извинение и не е искал снизходителност. Познатият на Kim комуникира с него и изпрати извинение и доброволно изтри всички постове с фалшива информация.
Поведението на Kim обаче изведнъж се промени, щом компанията му каза, че да се покаже снизходителност, ще е трудно, и той продължи да клевети Jo Byeong Gyu и компанията с фалшива информация.
Относно това - подадохме жалба в полицейско управление Gangnam срещу всеки от фалшивите постове на Kim и Kim беше определен като заподозрян, а не като свидетел. Номерът на случая е 2021Hyungjae0041**. В момента сме поискали да се следи за влизането на престъпниците, докато намерим местонахождението на заподозрения.
Не отговорихме на поисканото потвърждение на Kim, защото няма смисъл или причина да отговаряме, но той продължава да разпространява фалшива информация и да подкопава репутацията и доверието в актьора и агенцията, затова ще отговорим както следва.
Вместо да иска нереалистично потвърждение в анонимно киберпространство, Kim трябва да влезе в страната, колкото е възможно по-скоро, за да премине през правните процедури.
“W” няма нищо общо с компанията и твърдението, че “W” е служител на компанията, е безпочвено. Моля, свържи се директно с “W” за твърдения за “W” и незабавно спри да правиш безпочвени твърдения за компанията.
Твоят познат първи се свърза с правните представители на Jo Byeong Gyu, предостави извинение от твое име и помоли за снизходителност.
Заподозрян си в случая 2021Hyungjae0041** на полицейско управление Gangnam за нарушение на Закона за насърчаване на използването на информационни и комуникационни мрежи и защита на информацията (невярна информация и навременна клевета) и си определен като заподозрян във всеки пост в Инстаграм, който публикува фалшива информация. Ти, който си обвинен в разпространяването на фалшива информация и клевета, си определен като заподозрян и няма причина заподозреният да бъде определен като свидетел, което значи трета страна, различна от заподозрения, в случай, така че престани да правиш фалшиви твърдения.
Всички твои публични искания за проверка ще бъдат изпълнени чрез вътрешни съдебни процедури, така че, моля, спри да не се подчиняваш на призоваването за участие в разследване и незабавно прекрати незаконните действия.
Ще реагираме активно на всички възможни граждански и наказателни правни процедури срещу тежки престъпни деяния, които клеветят знаменитости с невярна информация, която не е потвърдена, в анонимно киберпространство.

Източник: Soompi

bottom of page