top of page
  • Sakura

Jo Byeong Gyu лично коментира обвиненията за тормоз

Актуализирано: 24.02.2021 г.


На 23 февруари Jo Byeong Gyu публикува в личния си Инстаграм коментар относно обвиненията за тормоз срещу него. В поста, за който се отнася коментара, потребител твърди, че е бил тормозен от актьора, докато са ходели заедно на училище в Нова Зеландия. Постът обаче беше свален, а потребителят се извини. Оттогава актьорът беше обвинен от още двама потребители и защитен от друг, който твърди, че е негов съученик. Компанията му отрече всички слухове и обяви правни действия.


Ето какво написа актьорът:

Когато първият фалшив пост излезе за мен, бях толкова шокиран, че замръзнах, чувствайки несправедливост. Въпреки че още на следващия ден публикуващият се свърза с нас, молейки за снизходителност, беше ми трудно да преодолея чувството, че съм онеправдан.
Съгласихме се да бъдем снизходителни, но след това излязоха още злонамерени постове и бях втрещен от това как хората могат да използват снимки, които нямат нищо общо с думите им, като доказателство, че написаното е истина. Когато лъжливите твърдения и опровержения започнаха да се разпространяват в интернет, почувствах разочарование и съмнение относно живота, който съм водил 26 години.
Научих, че човекът, който твърдеше, че ми е бил съученик в Нова Зеландия, е използвал произволна снимка без разрешение, която принадлежи на друг съученик. Изглежда, че сме ходили в едно и също училище, но не сме били свързани и никога не сме ходили на караоке заедно и също така не е истина, че там съм извършвал насилие. Сега този човек изтри фалшивия пост и проверява чрез познат дали е възможно снизходително отношение. Искам да подчертая, че изтриването на поста и извинението им не е в резултат от заплахи или сплашване.
Вярно е, че обичах да играя футбол като дете в началното училище, но не е истина, че съм ритал други деца или съм извършвал насилие. През втория срок в 3-ти клас в началното училище, се преместих в Bucheon. Също така нито веднъж не съм изнудвал за пари от другите и не съм карал мотоциклет. Мечтаех да играя футбол и бях игрив и щастлив ученик. Като всеки друг, имах приятели, с които бях близък, и хора, с които не бях приятел. Наясно съм, че не мога да се освободя от спомените на тези, които не съм познавал добре. Но когато бях злонамерено обвинен за неща, които не съм правил, на базата на един пост и несвързана снимка, нямаше нищо, което мога да направя. За няколко дни търпях, докато се опитвах да премахна мисли, които не трябва да мисля.
Страхувах се от писането на неясни публикации, които биха накарали хората да съдят дали съм прав или не, така че изтрих акаунта си и постовете. Защо продължавах да ставам обект на такива твърдения и защо трябваше да се обяснявам всеки път? Бях предпазлив при даването на отговор, защото знаех, че моите обяснения могат да се превърнат и в друга стрела, в друг инструмент за другите, чрез който да впишат техните въображаеми истории за мен.
Трудно ми е да преглътна тази ситуация, в която съм неразбран за неща, които не съм направил само заради снимка и няколко абзаца. Не мога да отговоря на тези фалшиви анонимни слухове и злонамерени коментари един по един. Поискали сме разследване, така че моля Ви, бъдете търпеливи. Моля.

Източник: Soompi

Comentários


bottom of page