top of page
  • Sakura

Jo Byeong Gyu с пост относно обвинителя в тормоз, който твърди, че е заплашван от компанията


На 16 февруари някой публикува пост, твърдейки, че е бил тормозен от актьора в Нова Зеландия. На следващия ден компанията на Jo Byeong Gyu поиска полицейско разследване за разпространяване на фалшиви слухове, а по-късно стана ясно, че създателят на поста се е извинил и е свалил публикацията. След това обаче Jo Byeong Gyu беше обвинен в тормоз от още двама и защитен от трети, който твърди, че е бил негов съученик. На 19 февруари HB Entertainment отрече всички слухове за училищна агресия и заяви, че ще бъдат предприети правни действия. На 23 февруари актьорът сам коментира обвиненията. Можете да прочетете повече тук:


На 10 март един от обвинителите публикува в Инстаграм, обяснявайки какво се е случило, след като публикувал обвинението. Обвинителят, който ще наречем “D”, заявява, че с него се е свързал бивш съученик за снимка, която “D” е използвал без разрешение. Чрез съученика си “D” е бил свързан с правен представител на HB Entertainment, който поискал “немислима сума” за вреди и му казал да свали постовете и да публикува извинително писмо. “D” обяснява, че искал да подпише споразумение, да напише извинение и да остави нещата така, но на следващия ден компанията казала чрез съученика:

Първо публикувай извинението без споразумение. Щетите са огромни и е възможно да се наложи да платиш за тях, в зависимост от резултата. Колкото по-късно публикуваш извинението, толкова по-голяма ще е нанесената вреда.

Тогава “D” се свързал с негов познат, който е адвокат, и решил да не пише извинението. “D” споменава конкретен потребител, който нарича “W” и който продължително му изпращал съобщения от 24 февруари. “W”, изглежда, знаел какво се случва с “D” и му изпращал злонамерени съобщения, включително и на тези около него. “D” игнорирал съобщенията до 4 март, когато решил да отговори, че ще напише друг пост, базиран на истината, за да се противопостави на исканията на агенцията, и съобщенията спрели.

В този пост в Инстаграм “D” подозира, че “W” е свързан с HB Entertainment и моли компанията да разкрие дали това е така.


„D“ също така поиска агенцията да изясни защо в писмо, изпратено от техния адвокат, се споменава „група съучастници“, когато той е отделно лице, което прави обвиненията самостоятелно. Освен това „D“ поиска агенцията публично да докаже всичко.

В публикацията „D“ също сподели, че е загубил работата си поради стреса, причинен от ситуацията.


В същия ден Jo Byeong Gyu качи публикация в своя Instagram в отговор на „D.“ Прочетете го по-долу:

Бях твърдо решен повече да не реагирам на анонимни злонамерени постове, но просто не мога да толерирам това. Ето защо пиша този пост.
Как по-точно да докажа нещо, което не е истина? Как да си спомня и да докажа нещата, които са се случили преди 11, или дори 16 години? Точно така. Никога не съм наранявал никого и не се разбирах с всички, сякаш съм светец, докато растях. Понякога хората взимаха парите ми само защото бях малък и понякога бях малтретиран. Това прави ли ме жертва сега?
Вярвам, че училището е място за ученици, които все още не са се оформили и преминават през конфликти, през метода „проба-грешка“ и научават уроци, за да станат добри възрастни и членове на обществото. Аз също съм преминал през „проба-грешка“, конфликти и уроци.
Но беше в правните, моралните и етичните граници. Няма да отрека това. Защо трябва да се извинявам за време, когато още не съм си и мечтал да стана актьор, и за детство, което не е истинско заради работата ми и отговорностите ми като актьор? Ако това е проблем, се извинявам. Съжалявам.
Не бях близък с всеки, във всеки клас и във всяко училище, което съм посещавал, нито пък съм бил приятел с всеки. Бях близък с шепа хора и приятелите ми бяха наистина добри хора. Моята малка социална общност и небрежността ми към несвързаните с мен трябва да са били проблемът. Десетгодишната ми кариера вече се срина и всички проекти, в които трябваше да участвам, са в застой. Щетите са толкова огромни, че не мога да ги опиша. Психическата щета? Откакто бяха отправени обвиненията, гледам в земята, когато излизам, и не съм спал от седмици. Дали постът ми е опит да предизвикам симпатия, докато постът, направен от анонимен човек, чието лице дори не знаем, е искрен?
Компанията и адвокатът никога не са притискали човека, използвайки пари, и ако това е заплаха, как сме изпратили доказателства и сме споделяли ъпдейти на ситуацията с теб - анонимен човек, който живее в чужбина?
Ти пръв се свърза с нас чрез свой познат и адвокат и пръв поиска снизхождение. Защо би изпратил извинително писмо чрез познат и би попитал адвокат за мнението му? Не разбирам защо променяш позицията си само защото не си сигурен дали ще покажем снизходителност, когато щеше да е достатъчно да го направиш на своя воля, точно както направи, публикувайки анонимния пост, преди да питаш за снизходителност. И не обвинявай другите, когато си уволнен заради липса на старание. Този човек вече много добре знае, че ще има дори по-голяма вреда, ако този проблем продължава да се разпространява под формата на клюка.
„Съучастници“ - мисля, че знаеш по-добре от всеки друг защо е формулирано така.
Нищо няма значение вече. Благодаря, че ме остави да ти отговоря с празни ръце и в същата позиция като теб. Не искам да предизвиквам още щети на хората, за които ме е грижа, и на компанията ми и не искам вече да им е трудно.
Исках да запазя поне част от достойнството си, но съм човек и това ми се отрази. Споделям всичко, за да се защитя. Ще се занимавам срещу тези, които разпространяват фалшиви постове и злонамерени коментари, до самия край.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page