top of page
Team BKNews

Интернет потребител обвини водещия Qian Feng в изнасилване

Актуализирано: 27.11.2021 г.


Внимание: статията може да съдържа чувствителна информация!


Xiao Yi, интернет потребител, обвини водещия на Hunan TV Qian Feng в дрогиране и изнасилване, случило се преди две години. Xiao Yi пусна и част от записите от охранителните камери, в които предполагаемо тя е влачена в сграда, докато не може да стои на краката си. В момента случаят се разследва, а Hunan TV е прекратила работата му, докато изчаква заключение.


Ето какво написа Xiao Yi в социалната мрежа:

Тялото ми не може да спре да трепери, докато пиша тези думи. Изминаха се над 2 години, хиляди кошмарни дни и нощи. Днес най-накрая имам куража да кажа това: бях изнасилена. Изнасилвачът е телевизионният водещ на Hunan TV Qian Feng.
Аз съм Xiao Yi, това е онлайн името ми. Когато полицията се свърза с мен, дадох най-доброто от себе си, за да съдействам на разследването. Поемам правна отговорност за всяка дума, която казвам.
Аз съм момиче от Юга, родено през 90-те. След като се дипломирах, винаги съм се занимавала с работа в телевизията. През 2018 г. бях поканена да се присъединя към снимки за шоуто на Hunan TV "Day Day Up". Нямах никакъв контакт с водещия Qian Feng по време на пробните снимки.
Нощта след като свършиха снимките, се върнах в хотел "Yan Nian", който беше подготвен от екипа на шоуто. Изведнъж получих съобщения от персонала. Съобщението беше, че водещият им иска да ме опознае, да се сприятели и да ме добави в WeChat. Като момиче от малък град, което е израснало, гледайки шоутата на Hunan TV, вече бях много щастлива, че получих шанса да посетя снимките на "Day Day Up". Беше изключителна чест да се уча от водещите в шоуто.
Затова се съгласих на молбата на персонала. По време на процеса, тъй като не я одобрих навреме, друг човек от персонала ме пришпори да одобря поканата за приятелство. Водещият Qian Feng започна да си пише с мен. В началото почувствах, че е много вежлив, но не очаквах, че това ще е началото на кошмарите ми.
Докато си писахме, Qian Feng започна да ме кани много пъти да хапнем, но никога не се срещнахме. След като снимките свършиха, вече се бях завърнала в дома ми под наем в Шанхай. На 14 февруари 2019 г., заедно с няколко негови приятели, отидохме да вечеряме във фюжън ресторант до Wujiaochang. Тогава за първи път се срещнахме лице в лице.
В тази вечер Qian Feng ме убеди да изпия много плодово вино. Бях се хранила в този ресторант преди. Плодовите вина, които споменах, са тип напитка с много ниско съдържание на алкохол. Странното обаче беше, че след вечеря се замаях много и ми стана некомфортно. Съзнанието ми беше мъгливо. Силно подозирам, че е имало наркотик в алкохола.
След вечерята Qian Feng предложи да отиде до KTV, след това бях в безсъзнание. На следващия ден, когато се събудих, главоболието ми беше по-силно. Осъзнах, че лежа гола на леглото на непознат. Обърнах се и изкрещях. Зад мен беше гол мъж - Qian Feng. Той започна да ме успокоява, казвайки, че снощи съм пила прекалено и е настоял да се прибера с него. Трябвало е да ме доведе вкъщи, защото ме харесвал, и тогава не могъл да се сдържи и сме имали сексуални отношения.
Каза да не се страхувам, защото е бил с кондом, и посочи към използвания такъв до леглото. Бях напълно втрещена. Пречупих се, облякох се и си тръгнах от къщата му. Навън валеше, дрехите ми бяха разпокъсани, не реагирах - възрастна жена на пътя извика и ми каза.
Когато се прибрах, плачех, докато се къпех. Открих, че имам белези по тялото ми. Обадих се на шофьора, с когото се бях свързала предишната вечер. Показанията от шофьора бяха, че ръцете на Qian Feng са блуждаели в колата, аз съм казала да не ме докосва, защото ще се ядосам. Продължила съм да викам, че искам да се прибера вкъщи, а Qian Feng ме влачил от колата.
По-късно отидох до квартала на Qian Feng, за да кажа на охраната, че съм загубила нещо и искам да проверя охранителните камери. Тогава видях истинската ситуация от вечерта. Тогава вече съм била в безсъзнание и не съм могла да се движа. Много пъти съм падала на земята, Qian Feng ме влачил насила, било е почти влачене и дърпане в стаята.
След като разбрах истината, започнах да го разпитвам в WeChat. Той ми изпрати пари, за да ме накара да излизам с него, и пробва други методи, за да потули проблема. Гледайки методите му, е очевидно, че е опитен в това. Не съм взела парите му, нито бях подведена от него. Незабавно се обадих на полицията. Полицията ме доведе, за да види нараняването ми и резултатът беше разкъсване в долната част на тялото ми. Жалбата е подадена в отдела на полицейско управление Shanghai Gubei.
Полицията извика и двама ни в полицейското управление. Qian Feng ме спря, коленичи и ме помоли за милост. Аз отказах. Надявам се да бъде строго наказан от закона.
И все пак, въпреки че полицията ме накара да направя изявление, проблемът изведнъж изчезна в нищото. Целият ми свят се срина. На няколко пъти се опитах да се самоубия и бях спасена от приятелите си. През следващите две години изпаднах в дълбока депресия. Често плачех, самонаранявах се, рядко имаше вечер, в която спя добре.
Най-отвратителното нещо беше, че никога не успях да гледам канала Hunan TV, с който израснах. Бях изплашена да видя увереното лице на този изнасилвач. Преди време видях в Weibo, че 10 водещи от Hunan TV са подписали съвместно споразумение за изкуствата и морала. Името на Qian Feng беше вътре!
Посъветвана от добър приятел, отидох да се консултирам с приятел, който работи в областта на правото. Той видя доказателствата, които имам, и каза, че без съмнение е изнасилване. И той не беше сигурен защо полицията би заключила, че не мога да заведа дело. Приятелят ми ме окуражи да се изправя и да накарам Qian Feng да получи наказанието, което заслужава. Признавам - бях плаха, страхувах се, бях засрамена. Страхувах се, че още веднъж животът ми ще бъде разрушен. Но светът ми вече се беше разпаднал на частици. Още повече, че бях жертвата. Защо трябва да нося болката и да оставя този звяр да се скита свободно???
Вярвам, че спокойният начин, по който Qian Feng се справи с инцидента, сочи, че определено не съм единствената жертва. Надявам се, че всички жени, които са били тормозени, ще могат смело да се разкрият!
Имам всичко - аудио, видеа и писмени доказателства. Поемам отговорност за всяка моя дума. Активно ще съдействам във всички разследвания.

Източник: Weibo, c-drama tweets

Comments


bottom of page