top of page
  • Team BKNews

Студиото на Kris Wu с ново изявление относно обвиненията на Du Meizhu


След като Du Meizhu отправи сериозни обвинения към Kris Wu, за които можете да прочетете повече тук, студиото му пусна ново изявление:


1. Г-н Wu Yifan и Du*zhu се срещнали за първи път на приятелско събиране с общо 8 души на 5 декември 2020. Тогава никой не е напивал DMZ с алкохол, останалите 6 души могат да свидетелстват пред съда и полицията.
Пояснение: До този момент са се срещали само веднъж.
2. Последния път, в който г-н Wu Yifan и DMZ са си писали в WeChat, е бил на 31 май 2021. Скрийншотът гласи, както следва:
WYF: ??
DMZ: Аа, нищо. Просто те видях да пееш хаха
WYF: Оо
DMZ: Gege изглежда добре днес.
WYF: Нищо особено.
3. На 2 юни 2021 потребител на Sina Weibo, който е добър приятел на DMZ, твърдеше, че г-н Yifan е "изчезнал през април", упражнявал е "емоционален тормоз" и други. Това е в конфликт със съдържанието на горепосочените скрийншоти.
4. От 8 юли 2021 DMZ продължаваше да качва ъпдейти, да приема интервюта, клеветеше г-н Wu Yifan, че е "изневерил", "слагал е снимки на момичета на масата и ги избирал като стока", "непълнолетни" и други сензационни неистини, продължавайки да разпалва още теми в трендовете (горещите търсения), предизвиквайки огромни негативни публични мнения.
Скрийншот от разговора на персонала на студиото с DMZ:
Попитахме изпълнителя и хората на мястото, лъжете! Срещали сте се с изпълнителя веднъж, когато сте го срещнали, сте била пълнолетна и никой не ви е напивал, нито ви е карал да правите нещо!
DMZ: Другите момичета са ми дали конкретно доказателство. Тази, която е била напита, не съм била аз.
5. От 00:28 до 18:27 на 10 юли 2021 DMZ продължи да изпраща 8 имейла на студиото, със заплашителен тон тя поиска студиото да се свърже с нея и да разреши горния проблем, в скрийншота пише:
Г-н Wu Yifan. Видели сте горещото търсене, общо сме 6 момичета. Не искахме да ви караме да ставате като Show Lo (Luo Zhixiang). Проблемът става все по-сериозен. Не вярвам да няма влияние върху вас, ако видите този имейл, моля, отговорете, нека разрешим това между нас, всеки начин би сработил. Вярвам, че не искате този проблем да става все по-сериозен. И ние не искаме да става по-сериозен, но не можем да си затворим очите. И ние не искаме да станете като Show Lo.
6. Започвайки от 18:27 на 10 юли 2021 DMZ започна да комуникира с персонала на студиото ни, изнудваше, искайки 2 млн. юана и тя каза, че ще изтрие постовете в Weibo, ще деактивира акаунта си и няма повече да пуска съдържание, свързано с г-н Wu Yifan, след като студиото заплати. В 03:09 на 11 юли 2021 DMZ увеличи сумата за изнудването на 8 млн. юана, твърдейки, че "иска тази компенсация от името на други момичета". След като студиото отказа, DMZ понижи сумата на 5 млн. юана и накрая се съгласи на 3 млн.
Скрийншот в ляво:
DMZ: Аз съм DDX, здравейте!
Студиото: Здравейте
DMZ: Как да го кажа? Как планирате да разрешите това?
Студиото: Как искате да го направим?
DMZ: Решихме заедно, извинете се и ни компенсирайте. След като подпиша споразумението, трябва първо да изплатите 2 млн. - 1 млн. на мен, другият на жертвите. Ще ви дам две номера на карти, преведете ми 1 млн. на мен и 1 млн. на другата жертва. Останалия 1 млн. ми преведете, след като изтрия постовете си в Weibo.
Дясно:
DMZ: Как да обясня на 8-те момичета, всичките те са жертви и сега всичките големи платформи ми помагат, свързват се с мен лично. Искат доказателството, което имам, ние осемте сме приготвили доказателството, съгласихме се да отидем в полицията...Родителите ми са ми намерили хора. Стигнахме до решението, че ако искате да уредите това, тогава уредете всички ни - решихме 8 млн.
Обсъдете между екипа. Искам да поема отговорност за жертвите. Само можете да си представите срещу какво ще се изправя, ако призная, че това, което съм публикувала, не е истина. Трябва да се изправя срещу всичко това.
7. Майката на г-н Wu Yifan - г-жа Wu - не можеше да издържа на непрекъснатото публикуване на неистини от DMZ, на тормоза и заплахите ѝ и направи преводи от 200 хил. и 300 хил., общо 500 хил. юана, чрез собствената си и сметката на г-н Wu Yifan в 17:43 и 18:11 на 11 юли.
8. В 19:58 на 16 юли 2021 DMZ публикува фалшифицирани скрийншоти на разговори в WeChat. В чатовете двете страни бяха показани като "Beijing Fanshi Culture Media" (номер в WeChat: TOP992580) и DMZ. Чатът съдържаше извинение на "Beijing Fanshi Culture Media" към DMZ и други неистини.
Пояснение: Студиото ни никога не е регистрирало акаунт в WeChat.
9. В 10:35 на 17 юли 2021 DMZ публикува фалшифицирано записване на личен чат в Weibo. Чатът показваше "Fanshi Culture".
Пояснение: Името на студиото ни в Weibo е "20XXCLUB", а не "Fanshi Culture.
10. В 19:02 на 18 юли 2021 DMZ публикува в Weibo, твърдейки, че е върнала 180 хил. юана, и публикува скрийншоти на превода в Aliplay.
Пояснение: Студиото ни не е получавало гореспоменатото заплащане.
След като студиото ни публикува правното изявление от адвоката ни, сме инициирали легалните процедури, специалните пояснения са като заявените горе!

Източник: Weibo, C-drama tweets


Comments


bottom of page