top of page
  • Team BKNews

Kris Wu и студиото му с изявления след обвиненията на Du Meizhu + марките прекратяват договорите


След скандалното интервю на Du Meizhu срещу Kris Wu, изпълнителят написа в социалната мрежа:

Не отговарях преди, защото не исках да се меся в прогреса на съдебния процес, но не очаквах, че мълчанието ми ще доведе създателите на слухове до такива крайности. Не мога да търпя това повече! Срещнах г-ца Du веднъж на събиране на приятели на 5 декември 2020 г. Нямаше принуждаване за пиене на алкохол, нямаше конфискуване на телефона ѝ, нито пък нито един от различните “детайли“, които е описала. Имаше много събрали се хора този ден и те ще свидетелстват! Съжалявам, че тревожа всички. Потвърждавам, че никога не е имало “избиране на наложници (момичета)”! Не е имало “съблазняване“ или “групово изнасилване“! Никога не е имало “непълнолетни“! Ако е имало такова поведение, тогава бъдете уверени - сам ще вляза в затвора!! Правно отговорен съм за всички думи, казани по-горе!


Студиото му също пусна изявление:

Започвайки от 8 юли 2021, Du*zhu продължаваше да споделя постове, да приема интервюта и открито да създава фалшиви слухове за г-н Wu Yifan, които бяха в трендовете много пъти и доведоха за сериозни негативни коментари за г-н Wu Yifan, които ескалираха до кибертормоз. На 16 и 17 юли Du*zhu фалшифицира акаунтите в WeChat и Weibo на студиото ни и разговори в чата, които бяха злонамерено разпространени в интернет чрез видео, за да накарат обществото да вярва, че г-н Wu Yifan е извършил незаконни действия. Студиото ни потвърждава, че никога не е регистрирало акаунт в WeChat и никога не е използвало акаунт в Weibo с името на студиото. Чатовете, които Du*zhu сподели онлайн, са фалшиви.

Те допълниха, че студиото е завело дело с полицията на първа инстанция, а полицията е приела случая и е в процес на разследване.


Предисторията:

Всичко започва със слухове, че Kris Wu Yifan се среща, заради снимки от охранителни камери, в които се вижда как гледа филм с момиче - нещо, което екипът му отрече и обясни, че е групово излизане с приятели. Скоро след нетизен, твърдящ, че е приятел на 18-годишната Du Meizhu, постна скрийншотове от чатове, предполагаемо между Du Meizhu и Kris Wu.


На 3 юни самата тя поясни, че след като разбрала за Xiang Yi, с която се предполага, че е бил на кино, осъзнала, че й е изневерил.


На същата дата студиото на изпълнителя репостна изявление от правна фирма, насочено срещу неправилни твърдения на нетизени.


По-късно, изглежда, изпълнителят отговори на слуховете:

Никоя снежинка не е невинна. Hu (провалил се) фенът отново забавлява всички през целия ден. Надявам се да сте получили, каквото искахте, хора. Ако започнете отново, можете ли да споменете новата ми песен? Благодаря, линкът е тук.

На 8 юли обаче обвиненията прерастнаха - Du Meizhu обвини изпълнителя, че е примамвал непълнолетни момичета и ги е напивал под претекста, че си търси нови изпълнители и момичета за музикални видеа. Студиото отрече твърденията и заяви, че ще я докладва на полицията за клевета.


На 9 юли тя написа друг пост, казвайки, че иска само извинение. Du Meizhu допълни, че ще заведе дело и ще съдейства, за да се открие самоличността на собствениците на предполагаемите Weibo и WeChat акаунти. Накрая тагна полицията и People’s Daily (официалният вестник на Китай).


Du Meizhu продължи да споделя в социалната мрежа и разкри, че е обсъждала компенсация с екипа на Kris Wu, като тя е поискала 8 млн.юана, а те предложили 1 млн. и накрая се съгласили на два. Публикува и предполагаемо споразумение, в което пише, че ще се въздържа от изнудване или прибягване до какъвто и да е метод, който ще нанесе вреда на другата страна. То включва и още седем страни, а по-рано Du Meizhu заяви, че поддържа връзка с момичета, които са в подобна ситуация.След това публикува видео със скрийншотове от предполагаемия персонал на Kris Wu, който й превел 500 000 юана, по нейно твърдение, без знанието й, за да я притиснат да приеме сделката.


На 18 юли Ent163 网易娱乐 пуснаха ексклузивното си интервю с Du Meizhu, съдържащо още по-шокиращи твърдения. В него тя заяви: че е в процес на връщане на преведените й пари; че Kris Wu свалял момичета, като ги карал да отиват на кастинг за актриси късно вечерта, избирал млади и красиви момичета и ги събирал на това, което твърдял, че е фенсреща, казвайки им, че ще дойдат още хора, но когато стигали до стаята, разбирали, че само той е там; че имало две непълнолетни жертви, които имат доказателства; че останала с впечатлението, че ще обсъждат работа, но когато отишла до къщата му, й било дадено много алкохол и се събудила на леглото му; че никога не вземал предпазни мерки по време на секс.


Нетизените забелязаха, че постът на CCTV News за промотирането на новата му песен вече не е достъпен, а марки като: Kans, Tencent Video, Lancome, Honor of Kings, Liby и Seeyoung обявиха прекратяването на договорите си с Kris Wu.


Вчера Du Meizhu обяви, че ще направи още разкрития и ще го съсипе, ако до 24 часа изпълнителят не се извини на жертвите и не напусне китайската развлекателна индустрия.


Междувременно Zhang Dansan, бивш член на екип X на SNH48, сподели скрийншотове от предполагаеми разговори с Kris Wu и заяви, че въпреки че не може да потвърди други истории, иска феновете да се събудят, да даде предупреждение към другите момичета и се радва, че не е станало нищо с нея, за което да съжалява.


Zhang Dansan

Източници: Drama Panda, Weibo, Trending Weibo, Dailycpop, C-ent translations


Comments


bottom of page