top of page
  • bknmoni

Двама души от екипа са починали по време на снимките на "The Embrace"; Aaron Yan коментира

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Трагичен инцидент е станал по време на снимките на новата драма за вампири на Aaron Yan - The Embrace 初擁. Според медии двама души от персонала – операторът Huang и член от звуковия екип Wang - са паднали, докато са снимали близо до водопад в окръг Miaoli на 11 март. Тяхната смърт е потвърдена, след като са били закарани в болница.


Много знаменитости изразиха своята скръб и започнаха разговори срещу условията на труд в тайванската развлекателна индустрия. Aaron Yan отговори в социалните мрежи, че свидетелства от името на другите актьори, за да спре всяко сътрудничество с производствената компания Domani, докато се даде разумно обяснение. Той настоява и за прилагане на подходящи мерки за безопасност и разумно работно време за продължаване на следващото сътрудничество. Aaron Yan каза, че той и операторът, който е починал, са работили заедно и преди. Те са снимали в Япония краткия филм "A Time of Love". Той каза, че "повторното обединяване е съжалението на деня, наистина не мога да приема това".



Ето и цялото му обяснение:

Преди се притеснявах, гневях се и се ядосвах за всеки детайл от тайванските драма продукции, които са обидили много производствени компании и дори телевизионни канали. Когато бях информиран за случилото се, бях на път. Продължавам да се питам до каква степен трябва да защитя това, което чувствам, че "трябва да се направи", и "правата, които трябва да се пазят". Да ги защитавам ли, докато всички сметна, че е неудобно да ме търсят за проект, или трябва да се изразходва повече бюджет за постигане на изискванията за безопасност?
Аз не съм продуцент, но действам като такъв всеки път, когато участвам в драма, надявайки се да се погрижа за актьорите (снимки, осветление, музика). Тъй като светът е наистина снизходителен, старшинството, редът в списъка* (главен мъжки персонаж, второстепенен, главен женски, второстепенен женски) дава различни резултати. Мога честно да кажа, че персоналът в тайванските драма кръгове е група, която често се пренебрегва. В резултат на това талантите напускат и, за съжаление, продължават да се случват инциденти (автомобилна катастрофа поради умора, смърт от претоварване и трагедията на падане от скала днес и т.н.). Някога много се ядосвах и се борех срещу тази среда сам. Трябва ли да продължа?
Да, днес аз наистина открих отговора в сърцето си. Моята упоритост никога не ме е напускала. Не съм егоист. Говоря, за да може да не се повторят грешките от днес. Говорете веднага щом нещо е неразумно и го спрете веднага, ако не е безопасно. Докато от Domani не дадат разумно обяснение и правилно отношение, ще се свържа с всички участници в процеса, за да спрем сътрудничеството с тях, защото настояваме за прилагане на условията за подходящи мерки за безопасност и разумно работно време.
Човешкият живот е равен и еднакво ценен. Няма по-важен и по-маловажен живот. Вие и аз сме отговорни за случилото се, не отнемайте шансове за живот. Умолявам актьорите, персонала и свързаните единици с тях да се изправят срещу проблема, за да го разрешим и да подобрим средата за тайванските драми заедно. Ако сте съгласни с мен, моля, не позволявайте на упоритите актьори да се борят сами.

*под това се има предвид реда, в който се подреждат актьорите според важността им


Източник: Drama Panda

bottom of page