top of page
  • bknmoni

Присъдата на Seungri е намалена от Върховния съд на 1 година и 6 месеца

На 27 януари Върховният съд на въоръжените сили проведе апелативния процес на Seungri.

В момента той има девет обвинения, включително за нарушаване на Закона за тежките наказания и за специфични икономически престъпления, нарушение на Закона за безопасността на храните, присвояване, нарушение на Закона за особените случаи относно наказанието и за сексуални престъпления, хазарт, нарушение на Закона за валутните сделки, посредничество при проституция, плащане за услуги, свързани с проституция, и специално подбуждане към насилие.


На днешния апелативен процес Министерството на правосъдието осъди Seungri на една година и шест месеца затвор. Присъдата му е намалена от 3 години затвор заедно с глобата от 1 156 900 000 вона (приблизително 994 544 долара). Преди това Seungri беше обжалвал първоначално определената присъда.


Намалената присъда изглежда променя позицията на Seungri. В първоначалния процес той отхвърли осем от деветте си обвинения, с изключение на нарушението на Закона за валутните сделки. Но в този процес призна всичките си обвинения в процеса по обжалване и изрази разкаянието си.


След първия процес от миналата година, Seungri е в затвора, след като беше арестуван от съда. Както той, така и военната прокуратура не обжалваха пред Върховния съд, така че в случай че обжалваната присъда бъде финализирана, Seungri ще бъде освободен, след като изтърпи още 1 година и 1 месец от присъдата си. Третият процес ще се проведе от Върховния съд на Корея.


Източник: Soompi

bottom of page