top of page
  • Sakura

Бивш служител в Burning Sun отрече обвинението на Seungri за посредничество при проституция


На 19 ноември се състоя третото изслушване по осемте обвинения на Seungri във Военния съд в Yongin.


Сред обвиненията на Seungri са: ползване на сексуални услуги, посредничество при проституция, присвояване и нарушение на Специфичните икономически престъпления (допълнителна такса за присвояване на сума, надвишаваща определен брой), нарушение на Закона за безопасността на храните, хазартна зависимост, нарушаване на Закона за валутните транзакции и нарушаване на Закона за особените случаи относно наказанието, за сексуални престъпления.


Започвайки с това изслушване, съдът ще призовава 22-ма свидетели всеки четвъртък до декември. Свидетелите, които бяха помолени да се явят на изслушването на 19 ноември, бяха Jung Joon Young, бившият изпълнителен директор на Yuri Holdings Yoo In Suk, промоутърът на Burning Sun г-н Kim и жена, която ще наречем “A”. На това изслушване обаче присъства само г-н Kim. Г-н Kim излежава присъдата си от четири години по обвинения. Причината за липсата на присъствие на Jung Joon Young е било лошото здраве, докато причината за Yoo In Suk е била предстоящото изслушване на присъдата през декември. Съдът ще поиска присъствието им на 10 декември.


В отговор на въпрос, свързан с обвиненията в медитация за проституция на Seungri, г-н Kim каза:

Направих само това, което бях инструктиран от Yoo In Suk (не от Seungri).

Г-н Ким свидетелства, че когато е посетил дома на Seungri през 2015 г., е видял Yoo In Suk с две жени. Той добави, че никога не е виждал Seungri да извършва сексуални действия с жена, нито незаконно да заснема кадри.


Г-н Ким обяснява:

Приятел, с когото бях близък от по-малък, беше съученик на Seungri в университета, така че [аз и Seungri] се сближихме, когато всички се мотаехме заедно. Преди бях промоутър в клуб, а след това управлявах верига ресторанти с рамен, както и бар с Jung Joon Young и Choi Jong Hoon.

Той повтори, че Seungri не е посредничил в услугите за проституция, казвайки:

В полицейското разследване посочих Seungri и Yoo In Suk като едно цяло, но като се замисля сега, това беше Yoo In Suk. Когато японският познат [на коледното парти на Seungri] беше с проститутка, аз придружих [проститутката] до входа на хотела според инструкциите на Yoo In Suk. Не можах да си спомня ясно по време на полицейския разпит, затова казах, че Yoo In Suk, Seungri и госпожа А са го планирали. Сега когато ме попитаха за това, след като говорих за ситуацията, си спомням, че това беше Yoo In Suk.

Г-н Ким продължи да свидетелства:

Seungri имаше много концерти в чужбина, така че не реагира много бързо в нашия групов чат. Като знаменитост той беше беше наясно за хората и веднъж каза на приятелите си да внимават с думите и действията си. Той се радваше да организира големи партита като Великия Гетсби, но нито веднъж не е говорил за сексуалните си желания.

Източник: Soompi

bottom of page