top of page
  • Sakura

От романтични до елегантни визии: как да се обличате като Sang Zhi от "Hidden Love"?


Още с излизането си “Hidden Love” бързо доби популярност сред китайските драми. Сериалът се фокусира върху главната героиня Sang Zhi, която от ученичка таи любовта си към Duan Jia Xu. Обгрижвана и обичана от семейството си, Sang Zhi израства като принцеса.


Това е видно и в стила ѝ, който е елегантен като на кралска особа и се състои от скъпи дрехи и аксесоари, но и същевременно младежки сладък и романтичен, каквато е тя по природа. Говори се, че много от нещата, които героинята носи, всъщност са взети направо от гардероба на актрисата – Zhao Lu Si – което още повече обяснява защо всички тоалети ѝ стоят превъзходно. Нека разгледаме някои от тях:


Небрежно и лежерно


Дори когато е небрежна, Sang Zhi блести с вниманието си към детайлите. Пуловерите, които носи ежедневно, обикновено са раирани, напомняйки ни за така популярния напоследък old money стил. Както се вижда, в единия случай е директно облечен, а в другия е леко наметнат. Чантата на Prada в светлорозов цвят придава както луксозност на първия тоалет, така и цвят, разнообразяващ сивото, бялото и черното.

Да не забравяме и небрежните прически с помощта на шноли, които бързо внасят ред в забързаното ежедневие, заради което нямаме много време да отделяме на косата си.


Нежно и сладко

Тъй като стилът на Sang Zhi е изключително женствен и нежен, особено когато вече от ученичка става студентка, роклите са неизменна част от вида ѝ. Те са подходящи за всякакви случаи – излизане с приятели, среща или просто разходка.

Роклите на точки са ни любими, защото винаги дават това ретро усещане, без да бият на очите прекалено. Особено привързани сме към червената със сърцевидно деколте, перфектно отиваща си с черната жилетка за случаите, в които е топло, но и малко хладно.

Тоалетът по-долу пасва идеално на характера на Sang Zhi – момиче, което е сладко, романтично и дълго успява да крие чувствата в себе си. Розовата ѝ рокля, съчетана с пухкава жилетка за комфорт, е допълнена от нежно, почти незабележимо колие, странична плитка и запазената ѝ марка – чанта от висок клас (по-конкретно тук – чанта на Chanel в златисто).

Ако искате нещо по-дръзко, но отново елегантно, няма по-добър цвят от синия. Тук отново Sang Zhi допълва визията си с жилетка.


Трябва да отбележим, че роклите ѝ са доста свободни и определено няма да ви е горещо с тях. Чисто бялата рокля с множество детайли ни е една от любимите. Цветята и ръкавите тип буфан също допринасят свежест към всяка дреха.




Топло и уютно



Ако сме сигурни в едно нещо за Sang Zhi, то е, че не обича да ѝ е студено. На горните снимки почти можем да усетим през екрана меката материя на пуловера и жилетката. Прическата отново е плитка, но в зависимост от усещането, което се целим да придадем, може да е само една странична или две (с барета за още повече уют). Тези визии, перфектни за есента, са в неутрални цветове, които могат да бъдат носени от всеки. И да – вероятно погледът ви е уловил поредната чанта – тази на Gucci в същата гама като дрехите.


Официално и елегантно








Неусетно малката Sang Zhi пораства в сериала, а стилът ѝ постепенно става по-зрял и изчистен. Първият път, когато я виждаме с нещо по-официално, е по повод сватба – пак преобладават бежовото и бялото, но този път сакото и малко по-различният кок внушават в каква уверена дама се е превърнала.

По-късно офис облеклото превзема гардероба ѝ и започваме да я виждаме с ризи, панталони с висока талия и удобни обувки. Приятно разнообразие внася лилавият цвят, изпълнен с пролетно настроение.

Това, че се изисква да си официален обаче, не значи, че не може да ти е удобно. Sang Zhi го доказва в тоалета си, в който е съчетала най-обикновена сива тениска с пола в бежово с тънко колие и гривна.


А за работа са подходящи отново всякакви дрехи с малки детайли и ръкави тип буфан. Роклята и блузата са много подобни по усещане на бялата, която ви показахме по-горе.





bottom of page