top of page
  • Sakura

“Link: Eat, Love, Kill”: първи впечатления


“Link: Eat, Love, Kill” е корейска драма по tvN, която започна на 6 юни и към момента има два излъчени епизода. Дори само постерът в стил „Лейди и Скитника”, но с мрачна изненада, ни насочва към мисълта, че сюжетът няма да е типичен.

Историята се върти около мъж и жена, които споделят емоциите си, и ако единият чувства нещо, то и другият ще го усети. Moon Ga Young е в ролята на Da Hyun – момиче, имащо обикновени проблеми като хокащ шеф, финансови затруднения и…хаотичност. Yeo Jin Goo пък играе известния готвач Gye Hoon, чиято сестра е изчезнала преди 20 години и ролята му е предизвикателство заради многото емоции, които трябва да показва наведнъж.


Сериалът започва с бързо темпо и е пълен със забавни ситуации, но нека това не ви заблуждава, че е романтична комедия по жанр. Спойлер: нещата бързо се променят, когато преследвачът на главната героиня е убит и Da Hyun, заедно с майка си и баба си, се опитва да прикрие следите. Те стават още по-сложни, когато тялото се оказва в хладилника на Gye Hoon.


Характерно е обаче, че “Link: Eat, Love, Kill” не изоставя комедията за сметка на трилъра и мистерията, като настроението не се променя рязко, а плавно прелива - напрежението расте все повече и повече. За него допринасят както мрачният и едновременно с това спокойният саундтрак, така и общото минало, което героите споделят.


След като готвачът се премести в стария си квартал, за да отвори ресторант там, може би всички живеещи в него ще ви се сторят малко или много подозрителни. Изглежда, че те имат собствени истории и тепърва ни предстои да видим как ще се развият толкова много загадки около събитията (от смъртта на преследвача до изчезването на сестрата на Gye Hoon).


Не пропускайте да хвърлите око на драмата в случай, че харесвате “Suspicious Partner” (сценаристът е същият), “Beyond Evil” (трилър/мистерия с много въпросителни), “Hotel Del Luna” и/или “Psycho but it’s okay” (същото мрачно усещане).

Comments


bottom of page