top of page
  • Sakura

Под светлината на прожекторите: първи впечатления от "Imitation"


Внимание: статията съдържа спойлери!


"Imitation" е нова драма по KBS2, базирана на уебтун, която започна на 7 май. Сюжетът ѝ се върти около развлекателната индустрия, а до момента са излезли само 2 епизода.


Първото впечатление от една продукция е важно да определи дали ще продължим да я гледаме, затова ще се спрем върху няколко основни момента:


Актьори


Очаквано, в драмата участват много идоли, сред които: Lee Jun Young от U-KISS, Yunho, Seonghwa, San и Jongho от ATEEZ, Lim Nayoung – бивш член на I.O.I и PRISTIN, Hwiyoung и Chani от SF9, Danny Ahn от g.o.d., Suwoong от Boys’ Republic, Shim Eun Jin – бивш член на Baby V.O.X, Jisook от Rainbow, Park Ji Yeon от T-ara.


Когато във филм или сериал участват идоли, зрителите обикновено не са убедени, че ще могат да се справят с поверените им роли, защото двете сфери са колкото близки, толкова и различни. В случая обаче такива притеснения не би трябвало да съществуват – "Imitation" се фокусира именно върху живота на идолите, така че е с една идея по-лесно да играеш нещо, което сам си преживял.


Сюжет

Запознаваме се с няколко групи, създадени специално за драмата: популярните Shax, новосъздадената Tea Party, Sparkling, която предстои да се докаже, и за момент и разпадналата се в деня на дебюта Omega III. Въпреки че всяка от групите е в различна степен известна, всяка има своите проблеми, надежди и страхове.


Преди да започне да се излъчва, "Imitation" представи групите, които впечатлиха с това, че независимо че са създадени само за сериала, изглеждат като истински:


Lee Ma Ha, член на Tea Party, е позитивно момиче, борещо се от години за мечтата си. Тя е изиграна от Jeong Ji So – лице, което изглежда предстои да виждаме в главни роли често занапред. Интересно е да видим как ще израсне като идол и дали ще успее да излезе от образа на имитатор на певицата La Li Ma, в който всички я виждат.


От друга страна е Kwon Ryok, член на известните Shax, който ще започне тайна връзка с La Li Ma, макар и в началото да не се разбират, и по този начин ще заложи кариерата си на карти. Драмата има още един скрит коз - Eun Jo – и тепърва ни очаква да разберем какво се е случило с изчезналия член на Shax. Заслужава споменаване и Lee Yu Jin – член на Sparkling, който ни спечели с милия си характер.


Kwon Ryok, Lee Ma Ha и Lee Yu Jin


Силни страни

Още в началото "Imitation" даде силна заявка, че ще показва тъмните страни на к-поп индустрията. Имайки предвид, че режисьорът на тази продукция е работил и върху "Solomon's Perjury", очаквахме нещо мрачно. Нищо не ни е спестено – в драмата можем да видим млади хора, поставени на кръстопът пред това дали да продължат с мечтата си, или да се откажат, преди да е станало късно; засегната е темата с психичното здраве и как огромният натиск може да доведе до фатално решение; представени са хората, които управляват компаниите и не се интересуват от идолите като хора, тъй като гледат на тях само като средство за печелене на пари, бойкотирането при поява на скандал, както и други неща, даващи ни възможност да надникнем в ежедневието на изпълнителите.


Слаби страни

Темпото. Не се случват много неща в първите два епизода. Вместо това героите са повече и така трудно историята може да се съсредоточи върху други, освен върху един човек от всяка група. Положителното е, че драмата е по-кратка, само 12 епизода, и все още има време да забърза случващото се.

Колко даваме на първите два епизода?Заслужава ли драмата шанс?

Ако харесвате драми като Top Management, Dream High и като цяло такива, които представят реалистично индустрията, както и ако сте почитатели на шоутата за оцеляване, то определено си струва да ѝ хвърлите поглед.1 commentaire


Обожавам сериала и го чаках да излезе с нетърпение от миналата година. Е, в статията сте пропуснали Юри (Park Yuri), но ще преглътна факта, защото като цяло рецензията е страхотна. Нямам търпение за следващите епизоди и как ще се развият нещата там. И да подчертаем, че за момчетата от ATEEZ това е дебют в актьорската индустрия. Според мен се справят чудесно, но те първа има да изграждат героите си. Пожелавам им успех, най-вече на Юно, който е в една от главните роли.

J'aime
bottom of page