top of page
  • Team BKNews

Lee Seung Gi лично коментира слуховете, неодобрението към брака му и още


На 12 април публикува изявление от две части в Instagram, с което лично да адресира скорошни слухове, враждата си с бившата си компания Hook Entertainment, брака си с Lee Da In:

Миналия декември получих невероятна похвала от обществеността, след като дарих всичките 5 млрд. вона неизплатени приходи, които получих от бившата си агенция. Много хора ми дадоха подкрепа и кураж. В рамките на два месеца живях, заобиколен от похвала. След като обявих брака си с жена ми Lee Da In, атмосферата се промени. Но няма значение. Даренията и милите коментари са различни неща, защото не съм дарил, за да получа подкрепата на обществеността.
Винаги вярвам, че публиката е права. Ако публиката не харесва нещо, има причина. Но от време на време е нечестно. Например когато обществото е дезинформирано.

Относно конкретно заглавие Lee Seung Gi добавя:

"Присвоени 26 млрд. вона чрез манипулиране на цените на акциите и създадени 300 000 жертви?" Това е чиста дезинформация. Не знам откъде тези репортери и ютубъри са събрали тази информация, но тя е напълно безпочвено съдържание. Родителите на Lee Da In подадоха жалба до Арбитражната комисия по пресата срещу петте медии, съобщили тази новина. Репортерите не можаха да докажат нищо. И Арбитражната комисия по печата поиска коригиращи статии от тези медии.

На 12 април една медия съобщи, че Lee Seung Gi е използвал продуктово позициониране на сватбата си. Lee Seung Gi коментира:

Преди беше възникнал проблем в развлекателната индустрия относно сватбените спонсорства. Напоследък, доколкото знам, повечето хора провеждат сватбите си на лични разноски. Аз също исках лично да почерпя гостите си с хубаво ядене и да изразя благодарността си без спонсорства.

След като се пита защо авторът на статията не се е свързал с компанията за потвърждение, Lee Seung Gi споменава, че веднъж някой, работещ в медия, му казал, че репортерите избират да не сверяват историите си, за да получат повече четения на скандални статии. Lee Seung Gi добави:

Сега имам нова компания и мениджър, с когото съм работил от 10 години. В бъдеще моля, първо се свържете с мен, преди да пишете статии.

След това Lee Seung Gi споменава предишна статия, в която се твърди, че изпълнителят е имал нужда от съвет от мениджмънта си, отколкото от подкрепа, цитирайки Hook Entertainment като причина за положителния имидж на звездата, позната като ученик на Lee Sun Hee и бивш отговорник на класа. За да обясни защо компанията не го е подкрепяла, Lee Seung Gi си припомня как директорът на Hook Entertainment се опитал да го заплаши, като казал, че репортер разследва бащата на Lee Da In. Lee Seung Gi споделя след това директорът казал, че всичко е разрешено, но му е било трудно да спре статията да излезе.


Lee Seung Gi обаче разкрива, че случайно срещнал репортера, за когото директорът говорел, и той обяснил, че Hook Entertainment поискали да оклевети бащата на Lee Da In. Като описва газлайтинга (манипулацията) на компанията си като “Hook-lighting”, Lee Seung Gi коментира:

Така ме контролираха Hook.

Освен това Lee Seung Gi споделя, че компанията го карала да плаща за подаръци като дизайнерски артикули.


Във втората част на изявлението си актьорът говори за публичното неодобрение на брака му с Lee Da In:

Това е към феновете, които ме ценят. Първо, съжалявам. Чух, че сте много наранени от прилива от статии, които излизат заради проблеми с тъстовете ми. Един фен каза, че затова се е опитал да спре брака ми. Още веднъж скланям глава в извинение. Дори близките ми познати предложиха да се разделим, като казаха: "Мисли за имиджа си". Почувствах се раздразнен. Съпругата ми не е избрала родителите си...така че как мога да ѝ кажа да се разделим заради проблемите с родителите ѝ?
Обещах нещо на съпругата ми Lee Da In преди и след брака ни. "В бъдеще нека живеем, докато връщаме". Ще се грижим за места, които имат нужда от помощ, и ще гледаме към тези дори в по-голяма нужда. Ще спазваме това обещание, независимо от злонамерените коментари.
Последно: много хора дойдоха на сватбата ни, за да ни поздравят. Искрено ви благодаря. Докато мислехме за начини, с които да върнем благодарността ни, стигнахме до заключението: "Ще бъде дори по-значимо да използваме подаръчните пари за деца в трудни обстоятелства".
Планираме да използваме цялата сума от подаръчните пари за Lee Seung Gi и Lee Da In за фонд за подкрепа на деца в неравностойно положение.
Живял съм като знаменитост 20 години. Никога не съм говорил с толкова много емоция. Разбира се, и в това изявление ще има неща за заяждане. Този пост вероятно ще стане началото на още злонамерени статии.
Въпреки това причината, поради която се осмелих да имам кураж, е...
От момента след новините за излизането ни до сватбата ни, та до днес, пет дена след сватбата ни, ми беше много трудно заради новини, примесени с подигравки и унижение. На всичкото отгоре това, че виждам как злонамерените коментари дават сила на фалшивите новини, ме обезсърчи.
Не ви моля да благословите брака на Lee Seung Gi. Просто моля, пазете ни. Аз ще живея и споделям с Lee Da In. Вярвам, че това е най-доброто, което мога да направя.

Източник: Soompi

bottom of page