top of page
  • Team BKNews

Lee Seung Gi отбеляза рождения си ден с щедро дарение

Актуализирано: 16.01.2023 г.


На 13 януари, рождения ден на Lee Seung Gi, звездата дари 550 млн. вона на Корейския червен кръст. Дарението му ще бъде използвано за мобилни камиони за храна и производство на автобуси за кръводаряване в подкрепа на усилията при помощ от бедствия.


На церемонията за дарението председателят на Корейския червен кръст Shin Hee Young награди Lee Seung Gi с почетен сертификат за дарители, които са направили дарения над 500 млн. вона.


След събитието Lee Seung Gi написа в Инстаграм:

Исках да осигуря практическа подкрепа в ситуация на бедствие. Помислих си, че би било хубаво, ако мога да поднеса топло ястие на съседите ми в нужда. Така научих за мобилните камиони. След пожарните камиони те се отправят най-бързо и се грижат за храната на 50 хил. души.
Бедствията, както и извънредните ситуации, могат да се случат на всеки. Надявам се дарението ми да е поне малко от помощ на съседите ми, които страдат от бедствия и болести.
Научих, че има и много други хора, които работят измежду тези дейности, така че това дарение може да бъде използвано, където е необходимо. Изразявам чувствата си на респект към тях.

След това, преди да пожелае на всички честита нова година и добро здраве, той сподели, че продължителното внимание от много хора относно тези проблеми е много по-важно от единичното дарение от един човек.


Източник: Soompi


Comments


bottom of page