top of page
  • Team BKNews

Lee Seung Gi дарява неизплатените приходи, които е получил, за смислена кауза


Когато Lee Seung Gi публикува собствената си гледна точка за конфликта между него и компанията му, той също обеща да дари всичките си върнати приходи.


На 29 декември Сеулската национална университетска детска болница съобщи, че е получила 2 млрд. вона дарение от певеца и актьор, което ще бъде използвано за подобряване на медицинските съоръжения. От болницата също така разкриха, че Lee Seung Gi лично е посетил болницата, където е съчувствал на трудностите, с които се сблъскват при лечението на педиатричните пациенти поради структурни проблеми в съоръженията.


Болницата има намерение да използва дарението му, за да се бори с с пренаселеността в болничните стаи и за подобряване на остарелите съоръжения, за да могат пациентите да се лекуват в по-удобна среда. Освен това се разглежда възможността едно от подобрените отделения да се нарече отделение “Lee Seung Gi”.


Lee Seung Gi използва Инстаграм акаунта си, за да сподели мислите си:

Исках да вложа тези пари в нещо по-смислено, тъй като ми бяха върнати. Отидох лично на мястото и станах свидетел на лошите условия със собствените си очи. Така реших за Сеулската национална университетска детска болница.
Виждайки как 7 деца и настойниците им, общо 14 души, се опират на надеждата и се борят срещу тези заболявания в една болнична стая, не можах да забравя гледката. В момента се връщам оттам, след като дарих 2 млрд. вона.
Сеулската национална университетска детска болница е първата южнокорейска детска болница. Надявам се, че това може да е малка утеха за децата пациенти и семействата им, и се надявам да преодолеят болестите си в по-добра среда и да се завърнат към ежедневието си.
Даренията ми ще продължат и през новата година.
Отново ще разгледам различни места и ще използвам парите за още смислени такива. Моля се тази година да приключи добре за всички и новата година да бъде пълна само с добри неща.
Благодаря ви.

Източник: Soompi

Kommentare


bottom of page