top of page
  • Team BKNews

HYBE се отказват от придобиването на SM след постигнато споразумение с Kakao


Преди два дена беше съобщено, че HYBE и Kakao са постигнали споразумение относно битката си за права за управление и контрол над SM Entertainment. Сега вече е потвърдено, че резултатът е оттеглянето на HYBE от придобиването.


Според прессъобщение HYBE са “взели това решение, след като са забелязали, че пазарът показва сигнали на прегряване заради състезанието между Kakao и Kakao Entertainment“.


Компанията добави:

При вземането на решението HYBE обмислиха възможността това придобиване, заедно с търговото предложение, да навреди на акционерната стойност на HYBE и да подхранва прегряването на пазара.

Не само че HYBE и Kakao са постигнали споразумение относно управлението на SM Entertainment, но също така са се разбрали в бъдеще да си сътрудничат "по въпроси, свързани с платформата“.


След като HYBE се оттеглиха, оставяйки вратичка на Kakao да превземат компанията, SM Entertainment пуснаха следното изявление:

SM Entertainment ще уважи решението на HYBE да спре превземането на SM, както е споразумението между Kakao и HYBE.
SM ще използваме това споразумение като възможност да продължим с пълна скорост стратегията ни “SM 3.0”, която обещахме на акционерите ни, членовете на компанията, феновете и изпълнителите; ще се уверим, че ще постигнем визията си за бъдещето на глобална развлекателна компания, фокусираща се върху феновете си и акционерите. Правейки това, ние ще повишим стойността си за всички акционери и непрекъснато ще разширяваме нашите политики за възвръщаемост на акционерите.

Kakao съобщиха днес в изявление:

Най-силните активи и движеща сила на SM Entertainment са нейните служители, изпълнители и фендъми, и за да ги уважим, ще продължим автономните/независими операции и ще ускорим глобалния растеж с фокус върху стратегическата насока и визия за бъдещето на сегашното ръководство, включително „SM 3.0“. Бордът на директорите на „SM 3.0“, който ще даде началото си на предстоящата среща на акционерите на 31 март, ще създаде най-голямата световна “IP x IT” синергия с Kakao, оптималния хоризонтален стратегически партньор, и ще открие “Следващото ниво” на к-поп индустрията.
Бихме искали да изразим дълбоката си благодарност към акционерите на SM, феновете, служителите, изпълнителите и всички, замесени в този въпрос, които подкрепяха SM Entertainment до края, дори сред неочакваното объркване, настъпило след обявяването на SM 3.0 стратегията ни на 3 февруари.

Източник: Soompi


bottom of page