top of page
  • Team BKNews

Lee Soo Man обяснява защо е решил да работи с HYBE; съдът забранява на SM да издава нови акции


На 3 март 21-първият граждански отдел на Източния окръжен съд на Сеул реши да уважи петиция за разпореждане, подадена от Lee Soo Man, с което се забранява на SM Entertainment да издава нови акции и конвертируеми облигации на стойност 217 милиарда вона, които са били подготвени за издаване.


След решението Lee Soo Man сподели писмо, което гласи:

Към SM семейството ми, което обичам, и към многото хора, които обичат SM,
откакто станах певец на балади с буйна коса през 70-те, съм живял целия си живот с публиката. Получих повече от достатъчно любов като певец и водещ, и изпълнителите, на които съм бил продуцент, също получиха много любов от публиката. Затова сърцето ми се къса още повече относно скорошните събития със SM.
Когато планирах SM през 1989 г., бях млад и бяхме старт-ъп. Тъй като се наслаждавах на музиката, си мислех от каква система ще се нуждаят изпълнителите. Проучих западен модел на музикалната индустрия и основах корпоративната структура на SM. Корейският поп и светът на идолите бяха постигнати от комбинацията между развити бизнес модели и корейски модели за развитие на таланти. Световните постижения на к-попа на SM, JYP, YG, HYBE и още са чудо и благословия за Корея.
Междувременно, от Hyun Jin Young до H.O.T., BoA, TVXQ, Super Junior, Girls’ Generation, SHINee, EXO, Red Velvet, NCT и aespa, младостта ми също отлетя.
„Периодът след Lee Soo Man“ на SM беше моята дългосрочна грижа. Развлекателната индустрия е свят на креативност. Тъй като не предавам SM на децата ми или роднините ми, вярвам, че трябва да я предам на най-добрите в индустрията, които да я направят просперираща. Казвал съм, че ако има проблем в управлението на SM, трябва да бъде решен и ако имаме нужда от професионален мениджър, те трябва да отговарят на всяка цена.
За мен най-доброто е продуцирането. Продуцирането е нон-стоп свят на страст и креативност, където трябва да търпиш безкрайни провали до раждането на звезда. Зад изпълнението на звезда, което се влива в сърцата на феновете и създава техните овации, сълзи, емоции и надежда, стои свят на продуценти, открили и отгледали тази звезда. Ако няма публика, няма звезда и ако няма звезда, няма продуцент, а ако няма продуцент, музикалната индустрия не може да преуспее. И обратното. Изминалите две години бяха време да открия най-доброто, което пасва най-добре на SM. От друга страна, настоявах сегашното управление да се подготви за SM ера без Lee Soo Man. Това е, защото вече съм решил да се оттегля от сцената на SM. Освен HYBE и Kakao, фондове, големи корпорации, задгранични глобални компании и други искаха SM и ме потърсиха.
За мен най-добрите бяха HYBE. Въпреки че бяха конкуренти на SM, успехът на BTS е източник на гордост за цялата страна. Музикален продуцент като мен, председателят на HYBE Bang Si Hyuk е някой, който е изпитал времена на трудности. Той е някой, който е ял снаксове за основни ястия с амбициозни певци, заравял се е в залите за репетиции и се е оглеждал във всички посоки в търсене на инвеститори.
Точно като мен, той е живял за музиката и е създал чупещите рекорди BTS. Усетих, че се е грижил за изпълнителите със същата привързаност като моята. Това беше причината за решението ми, за което много хора бяха любопитни.
Докато завършвам първата част от живота си като шампион на SM, се придвижвам към втора част. Следващата част е място, в което технологията срещу културата. Вървя с тежки стъпки към това място.
Това е не само към семейството на SM, но и към сегашното управление.
Не съжалявам за времето, което съм прекарал с всички.
За мен SM беше предизвикателство, щастието ми и благословия.
Искам да споделя това и с изпълнителите, с които бях.
След като срещнах вас, всичките пълни с мечти, създадохме музика, докато се смеехме и плакахме заедно в тези сладки, но и горчиви времена. Вие, които изливахте цялата си енергия, от върховете на пръстите до краката си, в сценично фокусирани изпълнения, всъщност бяхте моите учители. Уважавам ви, горд съм и ви благодаря.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page