top of page
  • Team BKNews

Силен снеговалеж в Япония взе жертви


Сняг в град Niigata, Северна Япония - 19 декември 2022 г.

Обилен снеговалеж в Япония причини смъртта на най-малко осем души, съобщи националната телевизия NHK в петък (23 декември), позовавайки се на Японската агенция за управление на пожари и бедствия.


Силният сняг в Северна и Западна Япония накара метеорологичните служители да призоват жителите да бъдат нащрек за зимни виелици.


В момента Япония е с тенденции към зимно налягане, като метеорологичната агенция предупреждава за смущения на трафика, снежни бури и високи вълни, съобщи Kyodo News.


Властите казаха, че осмина души са починали в 5 префектури - Hokkaido, Akita, Yamagata, Niigata и Ishikawa.


Жена в 20-те си е открита мъртва в кола, затрупана под снега, в префектура Niigata във вторник. Властите подозираха, че тя е починала от отравяне с въглероден окис, след като изпускателната тръба на колата е била блокирана от сняг.


Трима души над 80 години са загинали при инциденти в префектура Niigata, докато се опитвали да почистят снега около къщите си.


В префектура Akita, Северна Япония, мъж на около 80 години е намерен мъртъв в сряда, затрупан под снега. Друг мъж на около 70 години в префектурата е загинал, докато се опитвал да почисти снега от покрива на къщата си в понеделник.


Длъжностни лица добавиха, че 19 души са били сериозно ранени, а други 26 са претърпели леки наранявания при инциденти, свързани със сняг, в шест префектури.


На някои места е наблюдаван рекорден снеговалеж, включително главният западен остров Shikoku, Okuizumo в префектура Shimane, както и Kitahiroshima и Shobara в префектура Hiroshima.


Източник: CNA

bottom of page