top of page
Team BKNews

Силен сняг в Южна Корея доведе до отмяна на полети и пътни инциденти


Силен сняг предизвика поредица от пътни инциденти и отмяна на полети в южната част на Корея в неделя.


Към 9:10 ч. в неделя 51 изходящи и 44 входящи полета на международното летище Jeju, на курортния остров Jeju, бяха отменени.


Само шест вътрешни полета от 231, планирани за неделя, са изпълнени нормално, съобщиха авиационните власти в Jeju. Летището е с предупреждения за силен вятър, след като по-рано през уикенда беше покрито от силен снеговалеж.


В другите части в страната също има пътни инциденти и отмяна на полети.

Централата на противопожарните служби на Jeonnam в Muan, на около 380 километра южно от Сеул в провинция Jeolla, заяви, че само в неделя сутринта е получила 9 сигнала за пътни инциденти.


Превозно средство се хлъзга на заледен път в Boseong след 3 ч. в неделя, като шофьорът е откаран в местната болница с леки наранявания. Подобен инцидент става в Boseong около три часа по-късно, казват властите.


Около 7:30 ч. в Boseong автобус, камион и автомобил едва избегнаха катастрофа.


Властите също се справят с обаждания за помощ от шофьори, които не могат да преминат през хлъзгавите хълмове в провинцията.


Тежките условия също доведоха до отмяна на множество полети от Южна Jeolla.


На летище Gwangju шест изходящи полета до 10:30 сутринта и шест пристигащи полета до 11:40 сутринта са отменени.


На близкото международно летище Muan, точно западно от Gwangju, полет за Банкок е забавен, докато четири вътрешни полета са отменени.


Международното летище Incheon, главният вход на Корея, разположено западно от Сеул, не съобщава за отменени полети поради времето към неделя сутринта.


Източник: Korea Times

Comments


bottom of page