top of page
  • albenacacheva

Guo Pei представя кукла Barbie по случай Китайската нова година


Китайският дизайнер, известен най-вече с обличането на Риана по време на Met Gala 2015, пресъздава емблематичната фигура с къса прическа и бродиран дракон.


За втори път Barbie си партнира с китайския дизайнер Guo Pei, за да пусне лимитирана серия кукли за предстоящата Китайска нова година на 22 януари, когато започва Годината на заека.


Дизайнерката използва традиционни придворни рокли от династията Цин, които Guo използва в своите модни и сватбени творения от десетилетия.


Куклата е със симпатична къса прическа и е облечена в син сатенен топ със средно дълъг ръкав и пола до коляното, като и двете са бродирани с дракони и светли мотиви като приливни вълни и облаци.


Моделът от лимитираната серия е пуснат в продажба в онлайн магазина на Barbie в Китай и се предлага и в цял свят.

Преди това Guo е създаде две кукли с Barbie. Едната беше нова версия на гигантската жълта рокля, която Риана носи на Met Gala през 2015 г., а другата бе червен ансамбъл с бродерии на златен феникс за миналата Китайска нова година.


Barbie, произвеждана от Mattel, има дълга история на сътрудничество с водещи марки като Moschino, Vera Wang, Karl Lagerfeld и Diane von Furstenberg. Неотдавна Balmain и Барби си сътрудничиха за създаването на лимитирана колекция от 70 части.


След като филмът "Барби" на Greta Gerwig, в който Margot Robbie и Ryan Gosling се превъплъщават в Барби и Кен, тръгва по кината на 21 юли, стилът Barbiecore ще продължи да бъде популярен и през 2023 г.


Източник: WWD

bottom of page