top of page
  • Team BKNews

Kyoungyoon от DKZ временно спира дейностите си по здравословни причини


По-рано тази година Kyoungyoon беше замесен в скандал заради връзката му със сектата JMS, която беше разгледана в скорошната документална поредица “In the Name of God: A Holy Betrayal". Тя показа как лидерът на сектата Jung Myung Seok е привличал и сексуално насилвал много от жените последователи.


След като се разпространи информацията, че родителите на Kyoungyoon са обвързани със сектата, Kyoungyoon говори в детайли за преживяването си, докато е растял с религията, без да знае за мрачните практики. Той също твърди заяви, че е напуснал църквата.


На 19 април компанията на DKZ пусна изявление относно появата на групата в Cultwo Show в Boseong на 29 април. Компанията заяви, че според организаторите на събитието някои от жителите на Boseong многократно са подавали жалби, в които молят за отменяне участието на DKZ, и в резултат Kyoungyoon няма да участва в събитието, а само останалите членове ще вземат участие.


Компанията също заяви, че заради тревожност, произтичаща от скорошния скандал, Kyoungyoon временно ще спре всичките си дейности:

Kyoungyoon изпитва сериозно чувство на отговорност по въпроса, свързан с него, и в момента е подложен на терапия и лечение. Лекарят е диагностицирал паническо разстройство, което е довело до социално тревожно разстройство, и той временно ще се съсредоточи изцяло върху лечението и стабилността си.

Пет часа по-късно Dongyo Entertainment последва с ново изявление, в което се съобщава, че появата на DKZ на Cultwo Show в Boseong е изцяло отменена:

Имаше промяна по отношение на появяването на петимата членове на DKZ в Cultwo Show на 29 април, за която говорихме в предишното ни изявление, така че правим корекция.
Появата на [DKZ] на Cultwo Show в Boseong, която беше насрочена за 29 април, в крайна сметка беше отменена.

Източник: Soompi

bottom of page