top of page
  • Team BKNews

Съдът отхвърли иска на FIFTY FIFTY за прекратяване на ексклузивните договори с компанията им


Централният окръжен съд на Сеул взе своето решение, като в крайна сметка отхвърли исканията на членовете на FIFTY FIFTY за прекратяване на договорите им.


По време на изслушването през юли правният представител на FIFTY FIFTY направи три основни твърдения по въпроса защо е необходимо прекратяване. Първото беше предполагаема липса на финансова прозрачност, второто - че компанията предполагаемо не е положила адекватни грижи за здравето на членовете, и третото - предполагаема липса на ресурси за подкрепа на дейностите на членовете.


В крайна сметка съдът установи, че има „недостатъчно доказателства“, за да разреши прекратяване. По отношение на финансовата прозрачност, съдът заяви, че след преглед на финансите на ATTRAKT, на фона на разходите за продукция и други, няма „никакви доказателства за неизплатени приходи, които FIFTY FIFTY би трябвало да са получили досега“.


Въпреки че имаше конкретен пропуск в изявлението на компанията за април (приходите от дигитална музика на FIFTY FIFTY за месеца бяха отбелязани като 0), грешката беше коригирана веднага щом ATTRAKT бяха уведомени за нея и според Dispatch грешката всъщност е допусната от служител на компанията на Ahn Sung Il -The Givers.:

Не е имало случай, в който FIFTY FIFTY да са отправили искане за корекция и компанията да не е съдействала, както и не е имало случай, в който компанията да е нарушила задължението си повече от веднъж или за дълъг период от време. Трудно е да се гледа на този инцидент като на непоправимо нарушение на доверието. - заяви съдът

Съдът също отхвърли твърдението, че компанията не се е погрижила за здравето на членовете, заявявайки:

След като е открила проблема със здравето на Aran от FIFTY FIFTY, компанията [ATTRAKT] е уредила диагностицирането ѝ. След това е проверила диагнозата и напредъка, и е коригирала графика за промотиране, както и е назначила дата за операцията.

Що се отнася до предполагаемата липса на ресурси след края на договора им с The Givers, съдът отговори:

Трудно е да се каже, че компанията е в нарушение на ексклузивния им договор амо защото The Givers вече не работят с компанията.

Накря съдията критикува по-конкретно факта, че FIFTY FIFTY не са повдигнали тези въпроси с ATTRAKT, преди да поискат прекратяване на договорите си. ъдията посочи, че ако дадена агенция нарушава договор, изпълнителят има правото да даде на компанията 14-дневен гратисен период, след като я уведоми за нарушението. В случая на групата обаче, вместо да уведомят ATTRAKT за оплакванията си, членовете незабавно предприели правно действие и опитали да прекратят договорите си:

Дейностите на групата са били спрени заради операцията на Jung Eun Ah [Aran] и тъй като някои от членовете са се разболяли от COVID-19, са се завърнали по домовете си. Незабавно след това те изведнъж изпратили на компанията известие, че прекратяват договорите си. Няма начин да разглеждаме това като отказ ATTRAKT да направят корекции въпреки искането за такава. - посочи съдията.

Междувременно адвокатът на FIFTY FIFTY заяви в телефонно обаждане с Yonhap News:

Тъй като все още трябва да обсъдим въпроса с членовете, нищо още не е решено, но в момента е много вероятно да има обжалване на решението.


Източник: Soompi


bottom of page