top of page
  • Team BKNews

Да съчетаваш Тик Ток със стоматологията: ексклузивно интервю с д-р Бен Джи

Актуализирано: 16.02.2022 г.


Бен Джи е зъболекар на пълен работен ден от Малайзия, който обаче може да сте виждали често в социалната мрежа. Защо ли? Той съчетава професията си с хобито си да прави съдържание за Тик Ток, където вече има впечатляващите 1 милион и 700 хил. последователи, и Инстаграм. Ето и какво ни сподели в интервюто си с нас, както и в поздрава към българските си фенове:


Кога започна да правиш видеа в Тик Ток и как се роди идеята да започнеш да качваш?

Започнах да свалям и правя съдържание в Тик Ток точно преди година, когато пандемията ни връхлетя. Страната ми беше в локдаун, така че не ни беше позволено да излизаме. Инстаграм ме отегчи и това ме подкани да опитам Тик Ток. Когато започнах, дори не използвах истинското си име, защото се страхувах да не би колегите ми да ме открият и да ме съдят. След като едно от видеата ми стана популярно, реших да го сменя на @drbengee.

Сега публикуваш разнообразно съдържание, което е комбинация от полезното и забавното, но имаше ли ясна концепция в началото какви видеа би искал да правиш?

Винаги съм искал акаунт, в който да публикувам само неща за работата ми като зъболекар и стоматологични образователни видеа. Опитах в Инстаграм и се провалих тотално хаха. Последователите ми в Инстаграм не се интересуват от зъболекарските ми неща, затова се върнах към публикуването на повече неща от ежедневието ми.
Когато започнах с Tiktok, си помислих, че може би това е платформата, която мога да използвам, за да ги качвам, но както вие, хора, вече се сетихте, и това не стана хаха. Сега и двете ми социални мрежи - Инстаграм и Тик Ток - нямат концепция, просто публикувам всичко.

Откъде черпиш вдъхновение за нови видеа?

Не знам. Просто идва, когато иска да дойде. Опитвам се да правя зъболекарските видеа забавни, като добавям хумор и танци. Що се отнася само до танцувалните видеа, няма вдъхновение. Просто копи-пействам хореографията, публикувана от други създатели.

Вече имаш над 1 млн. последователи, каква е формулата за успех на тази платформа според теб?

Бъди последователен в публикуването си. Ангажирай последователите си и използвай актуални песни и филтри, за да може видеата ти да достигат фийдовете им като препоръки. И се забавлявай.

Как реагираха близките ти, когато започна да трупаш последователи?

Нямаше реакция! Хаха! Не го споменах на семейството ми. Повечето от членовете на семейството ми, пациентите и приятелите ми се държат с мен по същия начин, тъй като повечето от тях не са активни в социалната мрежа. На мен ми харесва така, защото не искам да се държат с мен различно.

Колко време ти отнема да заснемеш видео и кое е било най-трудното от тях за снимане?

За зъболекарските видеа отнема най-много 15 минути. За танцувалните ми отнема 30 минути, защото обикновено забравям стъпките и трябва да продължавам да снимам. За видеата с пеене - 5 минути.
Тъй като танцувалните видеа отнемат най-много време, бих казал, че са най-трудни за снимане. Но винаги ми е много забавно, докато снимам, така че дори не усещам кога се е минало времето и не се чувствам изморен да го правя.

Кое е най-любимото ти видео в Тик Ток, независимо от броя на харесванията?

Най-забавни са ми танцувалните видеа, защото се чувствам много горд, когато уцеля хореографията. Не съм танцьор и винаги съм завиждал на приятелите ми, които са. Така че, успявайки с хореографията, вече се чувствам, сякаш съм избраният и това ме кара да се чувствам добре.

Сега за професията ти - имало ли е ситуация, в която да трябва да реагираш незабавно, и ако да, каква е била?

Не мога да се сетя за такава. Винаги съм бил много внимателен човек. Планирам всичко от игла до конец. Ако план "А" не сработи, винаги имам план "Б", "В", "Г"..."Я" в ума си. Затова ако нещата не станат по моя начин, вече имам решение.

Сподели, че имаш зъбни бижута, които сам си си сложил. Как реши да го направиш и трудно ли е, когато го правиш сам? Препоръчваш ли на другите да си сложат?


Виждал съм холивудски знаменитости като Риана да си слагат и исках и аз. Следователно реших да върна модата от 90-те в практиката ми. Същото е като свързване на брекети, така че не ми беше трудно да си го направя (но ако не сте зъболекари, моля, моля, не опитвайте сами). Бих препоръчал само на човек с отлична орална хигиена и ТРЯБВА да бъде извършено от стоматолог.

От видеата ти останахме с впечатлението, че реагираш на ежедневните проблеми, свързани с работата, с голяма доза позитивизъм. Сигурно обаче има и доста трудни пациенти - как се справяш с тях?

Късметлия съм, че повечето от пациентите ми не са трудни. Държа се с пациентите ми като с приятели/семейство. Но да, има дни, в които работата е стресираща. Пържено пиле и сладка студена напитка винаги помагат! Много съм близък с майка ми, така че да си излея душата пред нея и да получа съвета ѝ, винаги помага също.

Работата ти е доста трудна, кога намираш време да снимаш видеа?

Между пациентите, след работа, преди сън. Когато имам време.

В едно от видеата ти показваш как влиза пациент, докато правиш видео за платформата. Случвало ли се е нещо такова?

Всъщност това никога не е ставало, пък и няма да го позволя. Пациентите ми винаги са на първо място, така че започвам да снимам, след като приключа с всичките си запазени часове.

Пациентите, които не са редовни, разпознават ли те често? Как реагират?

Не мисля, защото винаги съм с маската си. Може би ме разпознават, но не го правят очевидно и не ми дават знак.

Предполагаме, че клиниката ти е станала дори още по-популярна след Тик Ток. Някога случвало ли се е пациент да дойде без проблем, само защото е разбрал, че си известен в Тик Ток. Може ли да ни разкажеш забавна ситуация от практиката си?

Не. Но има хора, които са си запазвали час и са идвали за почистване на зъбен камък или избелване заради Тик Ток и Инстаграм. Наистина трябва да благодаря на социалните мрежи.
Наскоро започнах да получавам храна и напитки от хората в Тик Ток ежедневно. Веднъж имаше толкова много храна, че можеше да нахрани семейство от петима. Обичат да ме хранят.

Имайки предвид нарастващата ти популярност като тик токър, много хора се интересуват от теб. Би ли споделил с българската аудитория, която е развълнувана да разбере дали си сам, или във връзка?

Това е най-задаваният въпрос хаха. Засега съм изцяло съсредоточен в кариерата си.

Виждаме, че пееш и танцуваш много добре. Ако не беше зъболекар, би ли опитал да станеш част от развлекателната индустрия, или би продължил да го правиш само за забавление?

Ако се появи възможност, с радост бих бил в развлекателната индустрия. Обичам да развличам останалите и обичам изкуствата.

В Инстаграм споделяш много моменти от пътуванията си. Един от тях е, че си бил ограбен в Италия. Можеш ли да ни разкажеш повече за случилото се?

Впечатлен съм от задълбоченото ви проучване! Да, чантата ми беше открадната, докато вечерях в ресторант в Италия. Екскурзоводът ни предупреди, че е доста често и трябва да внимаваме повече. Бях свалил гарда си и преди да се усетя, беше изчезнала.
Положителното е, че стана до бутик и незабавно си купих нова чанта, без да чувствам вина. Има китайска поговорка, която гласи: 旧的不去,新的不来. Тя означава: "Ако старото не си отиде, новото няма да дойде". Тези поговорки са добро напомняне, че няма време за съжаления. Миналото е вече минало и не трябва да позволяваме на миналото да ни задържа. Продължавайте напред в живота и търсете мотивация в нещата, които са пред вас (в моя случай е нов портфейл и нова чанта през рамо хаха).

Има ли страна, която препоръчваш на всеки да посети поне веднъж в живота си?

Малайзия. Земята, на която съм роден и отраснал. Ще се влюбите в храната ни. Тъй като Малайзия е мултирасова страна, имаме много, което да предложим. Ние малайзийците вземаме храната си насериозно. Ястията ни са богати на вкус и наситени с аромати. Вкусовите ви рецептори ще ми благодарят.

Вече си бил в Европа, би ли посетил България?

Да, определено ще я посетя. Ако мога, бих искал да си взема дълга почивка след тази пандемия, за да пътувам из света.

В един от постовете си споделяш, че си имал паранормално преживяване. Може ли да разкажеш повече за това?

Не само веднъж. Забелязвам, че се случва, когато не спя достатъчно или когато съм в хотелска стая. Последователите ми по-късно ме образоваха, че се нарича сънна парализа.

Какво беше чувството да позираш за Alain Delon?

Беше чест и забавно преживяване. Преди много, много години бях модел и тази фотосесия ме накара да осъзная колко е забавно и колко много ми липсва да съм пред камерата. Надявам се да има още. Призив за марките да ме наемат за техен модел.

bottom of page