top of page
  • Hyani

ЕКСКЛУЗИВНО: "Heartcrusher" я написах за бившата ми, а Ailee я хареса

Актуализирано: 14.08.2021 г.Като начало, разкажи на читателите ни повече за себе си.

Здравейте, аз съм Джъстин Маес, работя под името Джъстин Ливай, част съм от дуото Undaunted music и скоро работих с Ailee. DJ и продуцент съм, а също и певец, и композитор.

Повечето DJ-и работят под псевдоним, как ти реши да ползваш истинското си име?

Всъщност Джъстин Ливай не е истинското ми име. Ливай е променена версия на презимето на брат ми. Реших да го използвам, защото брат ми страда от вродено мозъчно увреждане и не е способен да живее пълноценно живота си. Самото име ми напомня, че трябва да бъда благодарен, че съм здрав и че винаги трябва да обичам семейството и близките си.

Как разбра, че ти е призвание да се занимаваш с музика?

Ами като дете много ме влечеше пеенето, но никога не направих нещо сериозно в тази насока. Започнах с продуцирането, когато баща ми ми показа програмата Cubase, бях на 15, а на 16 се захванах и с писане на песни. С времето ставах все по - добър и по - добър и разбрах, че трябва да го приема сериозно.

Пишеш песни. Какво беше заглавието на първата и на колко години беше тогава?

Мисля, че по това време бях на 16, помня, че се казваше All night, текстът не звучеше особено добре и си спомням, че като цяло не беше толкова страхотна, но това е част от процеса на усъвършенстване.

Помниш ли първото си изпълнение като DJ и как то е различно от скорошните ти?

Да, бяхме заедно с един приятел на купона за рождения ден на две момичета в голяма зала в Тилбург. Сега е различно, защото не правя такива шоута вече, Напоследък изпълненията ми са в различни клубове и по фестивали.


Участва на Ultra Korea - това е голямо постижение! Разкажи ни какво е да си между най - добрите DJ-и. Сприятелихте ли се и има ли някакви интересни истории от бекстейджа? В едно от Instagram стотитата ти слагаш главата си в хладилник, има ли някакъв вид храна, който те кара да работиш по - добре и оправя настроението ти

Да бъдеш сред изпълнителите на Ultra естествено е едно от най - големите желания на всеки DJ. Преживяването беше страхотно, успях да се срещна с много артисти, които вече познавах, както и да се запозная с нови хора, но всъщност няма луди истории от бекстейджа. Не е храна, но RedBull-ът ми помага да се почувствам по - енергичен, затова обикновено го пия преди участия.

Основал си своя собствена агенция. Това е смела стъпка. Кой е най - голямата ти подкрепа в това?

Агенцията е все още на ниво основаване, защото трябва да се концентрирам в личните си проекти като начало, но е нещо, на което наистина искам да се посветя през 2020/2021. Най - голямата ми подкрепа е Даниел Канг ( IG: @iamthemercy ),който е съосновател на агенцията. Интелигентен и работлив човек, какъвто е страхотно да имаш до себе си.


Като DJ и композитор, но най - вече като продуцент, как разпознава млади таланти?

Ако получа демо от друг артист съм склонен да търся уникалността и силата на мелодиите в работата му. Например, когато срещнах Хииуон за пръв път, веднага разбрах, че е много талантлив от към мелодичност. Също, духът на артистът е много важен, трябва да си боец, за да пробиеш в тази индустрия, тъй като често ти затръшват вратата в лицето.
Има ли парти, което никога няма да забравиш?

Ultra 2019 естествено беше уникално преживяване, а също и първият голям удар с Undaunted.
Имал ли си момент на прекалена преумора, в който си бил на ръба да се откажеш и какво ти даде силата да продължиш напред?

През 2016 бях наистина изтормозен и емоционално изтощен, и депресиран, затова буквално не можех да се концентрирам върху музика за почти цяла година, но след известно време реших да се сритам от зад и да продължа напред. Преместих се в Корея през 2017г., което със сигурност подобри начина ми на работа и емоционалното ми състояние, вече не се чувствах щастлив в Холандия, затова новата среда се оказа крайъгълен камък.

Говорим за успех. Този месец излезе новият албум на Ailee, в който имаш участие. Кажи ни повече за песента, чиито аранжимент и текст са твои.

Всъщност по - голямата част от работата по текста не е моя, а на Джъстин Рейнщайн, който е гениален текстописец. Просто му дадох работна концепция и пипнах няколко фрази преди да достигнем до крайния продукт. Инструменталът сам по себе си има няколко версии, някои от които от 2015 година, една от тях изпълних на главната сцена на UMF Корея през 2018г. с DJ Koo. Миналата година ние ( Хииуон, Ку и аз ) завършихме версията, която всички слушаме и обичаме днес и наистина се насладихме на създаването ѝ. 
Песента специално за Ailee ли е написала или тя поиска да я изпълнява, след като видя демото?

Самата песен беше просто мое демо, което Айли много хареса, но беше общо решение, че ще ни трябва нов инструментал, който да пасва на гласа ѝ'. Версията, която тя чу, не беше направена специално за нея, но ние определено бяхме щастливи да ѝ позволим да я добави в албума си.


Всяко творение си има муза. Какво те вдъхнови за " Heartcrusher "?

" Heartcrusher " всъщност е писана за бившата ми приятелка, която в крайна сметка ми изневери. Естествено във версията на Ailee в текста се пее за мъж, но оригиналът е за жена - бившата ми, която е сърцеразбивачка.

 
На сцена и в социалните мрежи винаги показваш много естествен, но стилен и модерен външен вид. Имаш ли някакви тайни от гледна точка на стайлинга?

Бих се радвал да кажа, че имам, но честно не е така. Склонен съм да нося, каквото харесвам и ако хората го мислят за стилно - е страхотно! Но пък съм голям ген на Найк и Джордан и скъсаните дънки са задължителни за мен.

Със сигурност работиш упорито. След уморителен ден какво обичаш да правиш, за да релаксираш? Видяхме твоя снимка с фигури на Междузвездни войни на международното летище в Хонг Конг. Как започна да си падаш по такива филми?

Винаги съм бил този тип зубър, много си падам по неща като Междузвездни войни, Ю Ги О и игри като Halo. След тежък ден обичам да гледам дублиращите комедийни серии на Ю Ги О ( " Ю Ги О на кратко " ). Наистина е смешно и е моят тип саркастичен хумор, също харесвам и поредици като " Американски татко " и " Велопарад ". Приятелката ми е голям фен на филмите на ужасите, но аз не си падам особено по тях.Komentarze


bottom of page