top of page
albenacacheva

Yeji от ITZY е диагностицирана с COVID-19



Yeji, член на момичешката к-поп група ITZY, даде положителен тест за COVID-19 в понеделник, само няколко дни след като колежката ѝ Lia също беше тествана положително за вируса. Това съобщи тяхната мениджърска агенция JYP Entertainment. Коронавирусът продължава да се разпространява бързо в страната, подхранван от силно заразния вариант Omicron.

"Вчера Yeji си направи PCR тест, а днес получи положителен резултат" - заявиха от JYP Entertainment на официалния уебсайт на групата за феновете.

Всички членове на петчленната група се подложиха на първи PCR тест в събота, за да разберат кой е заразен с коронавирус, и само за Lia беше потвърдено, че е положителна. Тестовете на Ryujin и Chaeryeong бяха отрицателни, а Yeji и Yuna бяха изследвани отново, след като получиха несигурни резултати от тестовете.


Според агенцията Yeji, която е напълно ваксинирана, в момента се лекува у дома, без да проявява никакви симптоми освен лека температура.


Yuna, която се е подложила на втория тест заедно с Yeji, е получила отрицателен резултат.


Yeji е поредната от редицата заразени с COVID-19 сред к-поп изпълнителите.

Около 20 членове на к-поп групи, сред които Tablo от Epik High, Sunoo от Enhypen и Wonwoo от Seventeen, са потвърдили, че са заразени през последната седмица. Сред тях са и Jo Kwon, Jeong Jin-woon и Lim Seul-ong от 2AM, както и Jung Yong-hwa от CNBLUE.


В понеделник Южна Корея съобщи за 54 619 нови случая на заразени с COVID-19 за неделя, като според Корейската агенция за контрол и превенция на заболяванията (KDCA) броят им се задържа над 50 000 за пети пореден ден.


Източник: Yonhap


Commentaires


bottom of page