top of page
  • Sakura

The Untamed е най-стриймваната драма сред 631 драми за 2019-2020 година


Популярната китайска драма „The Untamed“ завладя интернет още от излизането си миналото лято. Въпреки че официално е изминала повече от година от излъчването на драмата, тя продължава да носи много награди. Тя също така въведе нова ера на абонаментен модел с плащане при желание на зрителите, където те вече могат да отключват епизоди от драмите предварително с допълнителни членски такси.


През последните години висококачествените уеб драми се приемат все по-добре от публиката. От актьорския състав до сюжета, индексът на популярност на уеб драмите продължава да расте.


В нов изследователски доклад за аудиовизуалното развитие на интернета в Китай, „The Untamed“ е включена в списъка на „най-стриймваните уеб драми“ от периода 2019 г. до първата половина на 2020 г.

Докладът показва, че през 2019 г. са пуснати общо 275 онлайн драми на големи видео платформи. След това фокусът на индустрията започна да се насочва към непрекъснатото подобряване на качеството на съдържанието и непрекъснатите иновации на жанровете и темите на драмите. Освен това непрекъснато се проучват бизнес модели за драми и през първата половина на 2020 г. стартират общо 356 уеб драми, от които мини драмите на Youku представляват повече от половината.


Съдейки от класацията на индекса на популярност на 631 онлайн драми, започнали от 2019 г. до първата половина на 2020 г., жанрове, включващи съспенс/криминални драми, бойни изкуства/ xianxia /фентъзи драми и младежки/драми с айдъли, се радват на сравнително добро внимание сред зрителите. Сред тях Xianxia драмата „The Untamed“ има индекс на популярност от 90,27, класирайки се на първо място сред онлайн драмите и това е число, което далеч надхвърля всички други онлайн драми.


Други драми, които са включени в списъка, са криминалната “The Thunder”, младежката “Master”, следвана от “Joy of Life” и “The Longest Day In Chang’an”, които са класирани от второ до четвърто място с индекс на популярност 82,95; 81,83; 81,24 и 80,94.


Сред 20-те онлайн драми на първите места в индекса на популярност, с изключение на “Love Apartment 5”, “Cat’s Cradle” и “Three Lives, Three Worlds, The Pillow Book”, които излизат през първата половина на 2020 г., 17 от тях са пуснати през 2019 г. През първата половина на годината съпенс драмата “Cat’s Cradle” беше на 16-то място.


Бавно се възприе модела на “The Untamed”, при който уебсайтовете излъчват драми с платена опция за гледане.


Източник: Daily C-pop

bottom of page