top of page
  • Team BKNews

Тийнейджър изправен пред обвинение за убийство след стрелба в тайландски мол


Тийнейджър в Тайланд, заподозрян за убийството на двама души в стрелба в луксозен търговски център в столицата Банкок, ще бъде обвинен в предумишлено убийство, опит за убийство и незаконно притежание на огнестрелни оръжия, наред с други престъпления, съобщи полицията.


Заподозреният, който е на 14 години, ще бъде изправен пред съд за непълнолетни, каза генерал-майор Nakarin Sukhontawit, като добави, че полицаите трудно комуникират със заподозрения.


Полицията каза, че тийнейджърът изглежда е претърпял психологически срив и е модифицирал пистолет, предназначен за стрелба с халосни патрони, за да може да стреля с бойни патрони.


Хаосът избухна в мола Siam Paragon в Банкок в пиковия час, вторник, когато отекнаха изстрели, убивайки две жени от Китай и Мианмар и ранявайки други петима - двама чужденци и трима тайландци.


Полицията каза, че заподозреният тийнейджър, който беше арестуван невредим по-късно във вторник, след като остави оръжието си, е получавал психологическо лечение и не е взел предписаното му лекарство по-рано през деня.


Тайландските медии съобщиха, че заподозреният е ученик в известно частно училище. Следователите проучват историята на тийнейджъра и планират да говорят с неговите приятели, които са геймъри, за психическото му състояние:

"Заподозреният е претърпял психологически срив и отговаря на профила на активен стрелец. Първоначално говорих с него, за да го успокоя... той сякаш чу някой да му говори, чуваше неща, шум, който каза, че му е казал да стреля." - каза началникът на националната полиция Torsak Sukvimol

Източник: Ал Джазира


bottom of page