top of page
  • Sakura

Мъж беше глобен с 3 500 долара; нарушил карантината за 8 секунди


Тайванските власти глобиха мъж, нарушил карантината за 8 секунди, с 3 500 долара. Мигрантът от Филипините прекарвал карантината си в хотел в Kaohsiung, когато излязъл за малко от стаята си в коридора.


Мъжът бил хванат от охранителните камери от персонала на хотела, които се свързали с Министерството на здравеопазването, което го глобило. Според тайванските правила за карантина хората нямат право да напускат стаите си, без значение колко дълго.

Хората в карантина не трябва да мислят, че няма да бъдат глобени за напускане на хотелската си стая, заяви Министерството на здравеопазването.

В град Kaohsiung има 56 карантинни хотела с общо около 3000 стаи.


Тайван е широко възхваляван за подхода си за ограничаване на пандемията от Covid-19. Никога не му се е налагало да прави строги заключения, нито е прибягвал до драстични ограничения на гражданските свободи като в континентален Китай.


Вместо това отговорът на Тайван се фокусира върху скоростта. Тайванските власти започнаха да проверяват пътниците на директни полети от Ухан, където вирусът беше идентифициран за първи път на 31 декември 2019 г., когато вирусът беше най-вече обект на слухове и ограничени съобщения.


Правителството също инвестира в масови тестове и бързо и ефективно проследяване на контактите.


Островът с 23 милиона души е регистрирал едва 716 случая на коронавирус и седем смъртни случая, сочат данните.


Източник: CNN

bottom of page