top of page
  • albenacacheva

Върховният съд потвърди присъдата от 1 година затвор за рапъра NO:EL


Синът на политика Jang Je Won и бивш участник в "High School Rapper" NO:EL е осъден на една година затвор.


На 14 октомври третото подразделение на Върховния съд потвърди присъдата от една година лишаване от свобода за NO:EL, който беше обвинен в отказ да се подложи на проверка за употреба на алкохол и нападение на полицейски служител.


Миналата година на 18 септември около 22:30 ч. NO:EL е шофирал Mercedes Benz в квартал Banpo на район Seocho в Сеул, когато е претърпял сблъсък. Когато на мястото на инцидента пристигнал полицейски служител, за да провери нивото на алкохол в кръвта му и шофьорската му книжка, той отказал да се подчини и го ударил по главата.


На първия и втория съдебен процес NO:EL е признат за виновен по повечето обвинения и е осъден на една година затвор. Въпреки че е оправдан по обвинението за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител, тъй като степента на нараняванията е била незначителна, NO:EL обжалва решението и делото стига до Върховния съд. Тъй като първоначалната присъда е потвърдена от апелативния съд, в крайна сметка той е осъден на лишаване от свобода.


Преди това през 2020 г. NO:EL беше осъден на една година и шест месеца затвор и две години пробация по обвинения в шофиране в нетрезво състояние и опит за смяна на шофьори. Докато е в изпитателен срок, той извършва престъпление от същия вид и е арестуван на 12 октомври 2021 г. след издадена заповед за арест. NO:EL беше в ареста, докато течеше процесът, и беше освободен в края на миналия месец, след като арестът беше отменен. Предвид потвърждаването на първоначалната присъда от една година затвор, NO:EL е освободен на 9 октомври, след като е бил в ареста в продължение на една година след задържането му.


Източник: Soompi

bottom of page