top of page
  • Team BKNews

Рапърът NO:EL арестуван за шофиране без книжка и насилие над полицай


На 19 септември Yonhap News съобщиха, че рапърът NO:EL е арестуван по подозрения за шофиране без шофьорска книжка и насилие над полицай. На 18 септември в 22:30 ч., корейско време, NO:EL карал своя Мерцедес-Бенц в квартал Banpo, Seocho в Сеул, когато станал сблъсък. При пристигането на полицай, който да му направи проба за алкохол и да провери книжката му, той отказал да се съобрази с това и ги ударил по главата.


NO:EL е синът на политика Jang Je Won и бивш участник в “High School Rapper”. През юни 2020 г. той получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние и сблъсък с мотоциклет. Тогава нивото на алкохол в кръвта му е било достатъчно високо, за да му отнемат книжката. По случая беше и разкрито, че се е опитал да прикрие инцидента, като разменил мястото си с познат.


Условна присъда означава, че обвиняемият няма да излежава присъда в затвора, освен ако не наруши двугодишната пробация. Тъй като NO:EL все още е в период на пробация при сегашния инцидент, предстои да се види дали ще излежава първоначалната присъда от 1 година и 6 месеца в затвора.


На 19 септември той написа в Инстаграм:

Нямам какво да кажа. Безрезервно ще поема цялото наказание, което заслужавам. Ще работя по-усилено, за да стана зрял член на обществото. Започвайки с феновете ми, извинявам се на всички хора, които са били наранени заради мен.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page