top of page
  • albenacacheva

Южна Корея вече не е на първо място по консумация на инстантни нудъли


Корея вече не заема първото място в категорията "страна с най-голяма консумация на инстантни нудъли на глава от населението".


На 30 юни Nongshim обяви, че годишната консумация на Виетнам от 87 купички инстантни нудъли на човек е най-високата от всички страни в света. Виетнам се нарежда на първо място и според "Данните за световния пазар на рамен за 2021 г.", публикувани от World Ramen Association (WINA).


Южна Корея, която заемаше първо място през 2020 г., се нарежда на второ място с годишна консумация от 73 купички на глава от населението, а Непал е на трето място с 55.


Според Nongshim потреблението на инстантни нудъли във Виетнам непрекъснато се увеличава от 55 годишни купички на човек през 2019 г. до 72 купички на човек през 2020 г. и до 87 през 2021 г.


Пазарът на инстантни нудъли във Виетнам се разраства бързо - от 5 млрд. единици през 2019 г. до 7 млрд. единици през 2020 г. и 8,6 млрд. единици през миналата година. Към миналата година общият пазар на във Виетнам се нарежда на трето място след Китай (44 млрд. единици) и Индонезия (13,3 млрд. единици).


Същевременно според World Ramen Association има различия във видовете инстантни нудъли, предпочитани в зависимост от региона и културата. Повечето страни предпочитат пакетирани нудъли, но нудълите в чаша се продават повече в Мексико и Япония. В Мексико инстантните нудъли в чаша обхващат 89% от общия пазар на рамьон. Също така беше установено, че инстантните нудъли в миниатюрни разфасовки са популярни във Филипините и Индия, където снаксовете преобладават в ежедневието.


World Ramen Association е създадена през 1987 г. с цел събиране на информация за пазара на инстантните нудъли и обмен на свързана с него информация между компаниите. Nongshim е корейският представител на World Ramen Association.


Източник: allkpop

bottom of page