top of page
  • albenacacheva

Производителите на инстантни нудъли пускат нови продукти, за да привлекат любителите на храната


Когато става въпрос за пакетирани корейски продукти за бързо приготвяне на нудли, става почти невъзможно да се говори за вкуса им без да се спомене думата "пикантен" - независимо дали става въпрос за нудли, накиснати в червен телешки бульон, или поднесена забъркана с лют пилешки вкус.


През последните месеци обаче някои от водещите корейски производители на полуготовата храна обогатяват продуктите си с нови вкусове - като къри и "doenjang jjigae", или корейска яхния от соева паста - за да задоволят пазарната ниша на любителите на храната.


Един такъв играч от индустрията е Nongshim. През октомври 2021 г. компанията пусна специалното издание на нудли в чаша на своя фирмен продукт Neoguri, като замени стандартната основа за пикантна супа с такава с вкус на къри.


Продуктът, наречен Caguri, е съчетание от корейското произношение на "къри" и Neoguri, което е вдъхновено от рецепта, първоначално сътворена в много денонощни интернет кафенета.


В тези кафенета, където се предлагат разнообразни бързи храни и закуски, които могат да се поръчат директно от екрана, потребителите започват да смесват тези две на пръв поглед несъвместими ястия, за да получат нещо различно от обичайната си храна.


Ястието скоро става популярно сред геймърите, които дори го наричат "вкус, който помага на уменията за игра", и в крайна сметка става популярно в социалните мрежи.


Nongshim обяви, че само през първия месец от пускането им на пазара са продадени повече от 2,3 млн. броя чаши с нудли Caguri. Използвайки популярността му, компанията пусна на пазара пакетирана версия на продукта през февруари тази година.Ottogi е друга фирма за хранителни продукти, на която не е чуждо добавянето на нови вкусове към нудлите.


Освен че миналата година въведе емблематичния си черен пипер на прах в спрените преди това нудъли с вкус на говежда супа, през март фирмата пусна в продажба "Lobster Ramyeon". Продуктът се предлага със супа, която е подправена с морски дарове, включително омар, калмари, миди и скариди.


Междувременно Paldo, която доминира на пазара на "bibimmyeon" (пикантна студени нудли) през последните 38 години, представи през март две непикантни, ароматни алтернативи на своя бестселър "Paldo Bibimmyeon".


Единият продукт е подправен с масло и семена от перила и морски водорасли, събрани от южното крайбрежие на Корея, а другият е със сусамово масло, ферментирал соев сос и ябълков оцет.


Компанията си сътрудничи и с Haechandle, марката на CJ CheilJedang, която е посветена на хранителни подправки и пасти, за да пусне на пазара нудли, овкусени със соева паста, задушена с говеждо месо. Супата, приготвена от соева паста, говеждо месо и кости от бут, си спечели почитатели, като за две седмици след пускането ѝ на пазара през февруари бяха продадени над 26 000 опаковки.Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page