top of page
Sakura

Тайванското правителство призова хората да спрат да сменят името си на "сьомга"


Какво е името? За Ma Jeng Shiuan, студент в Тайван, отговорът е: възможност за малко риба. Той споделя, че официално е сменил името си на "Ma Jeng Shiuan Bao Zheng Gui Yu" за няколко дена тази седмица, добавяйки "танцуваща сьомга" в опит да получи безплатно суши след промоционална оферта в национална ресторантска верига.


Временната оферта от "Taiwan Sushiro" включва безплатно суши от типа колкото можеш да изядеш за всеки с "gui yu" — китайските йероглифи за сьомга - в името си. Промоцията предизвика неочаквана лудост, наречена "сьомген хаос" в социалната мрежа и от местните медии.


Знаех за това събитие, защото беше навсякъде в социалната мрежа и много хора в Тайван знаеха за него. - казва Ma

Той допълва, че родителите му са били малко притеснени за промяната в името му, но се успокоили, след като разбрали, че по-късно може да го промени. Ma ходил в ресторанта около 15 пъти.


В Тайван всеки може легално да смени името си максимум 3 пъти. Ресторантът приема като доказателство лични карти.


Правителството обаче изрази недоволство от това:

Такъв тип смяна на името не само губи време, но и предизвиква ненужна документация. Надявам се всички да уважават административните ресурси и да бъдат по-рационални. - каза заместник-министърът на вътрешните работи на страната Chen Tsung-yen.

Над 200 човека са платили малката сума от около 3 долара, за да сменят името си и да се възползват от промоцията.


Източник: NBC News

Comentarios


bottom of page