top of page
  • Sakura

Продуцентската компания на “River Where The Moon Rises” призовава за изплащане на щетите


Victory Contents, продуцентската компания на “River Where The Moon Rises”, продължава да изисква компенсация от компанията на Ji Soo KeyEast Entertainment. На 20 май те заведоха дело срещу тях за щети.

На 26 май Victory Contents пуснаха ново изявление (предишните можете да прочетете тук: https://www.bknewss.com/post/keyeast ), което гласи:

Въпреки големите трудности, с които се сблъскахме заради оттеглянето на главния актьор по време на излъчването на драмата, защото имаше скандал с училищно насилие, “River Where the Moon Rises” успешно завърши излъчването си на 20 април 2021 благодарение на усилията на персонала.
Първото изслушване за съдебното дело за щети, което заведохме срещу KeyEast в Централния окръжен съд в Сеул, се състоя на 20 май 2021. Въпреки това KeyEast изпратиха само правните си представители и никое от официалните лица или от персонала на компанията не се появи, показвайки поведение, различно от това, което беше заявено в изявлението пред медиите, където твърдяха, че ще работят активно за изплащане на щетите.
Още повече, че това колко бяха лаконични KeyEast на деня на първото изслушване, ясно показва, че казват едно нещо, а имат предвид друго. KeyEast твърдят: “[Victory Contents] и KBS едностранно ни информираха за оттеглянето на Ji Soo, без внимателно да проверят фактите, следователно не сме отговорни за нарушение на договора" и казаха за съдебното дело: "Изглежда, че се възползват от скандала на Ji Soo за училищното насилие и отново опитват да натрупат парична печалба, която надвишава щетите, които е трябвало да понесат". Въпреки че самият Ji Soo призна, че е извършил училищно насилие, след много, които свидетелстваха, и след много интервюта от медиите, взети от жертвите, KeyEast го правят да изглежда, сякаш не е истина, че Ji Soo е бил извършител на училищна агресия. По този начин те нанасят допълнителни щети на нашата компания, както и на актьорите, режисьора, сценариста и целия персонал на драмата и дори на жертвите на училищно насилие. Изглежда, че KeyEast активно промотират новите си драми, включително “Koo Kyung Yi”, в която участва звездата Lee Young Ae и продукцията струва 40 млрд. вона, но не искат да платят нищо за щети, свързани с нашата компания.
В епизода от 20 март на “True Story Expedition Team” на MBC съучениците от средното училище на Ji Soo, които са били жертви на училищен тормоз, извършен от него, обясниха начина, по който ги е тормозил, и заявиха, че училищната агресия е сериозно престъпление. В корена на проблема е фактът, че Ji Soo привлече сериозни критики от публиката заради училищната агресия и затова е ясно, че директните жертви, както и екипът на продукцията зад “River Where the Moon Rises” - всички сме жертви на Ji Soo. Като договаряща страна по действащия договор, KeyEast ще трябва да поеме отговорност за социалния скандал заради актьора им Ji Soo и щетите от повторните снимки.

В петиция, изпратена на съда, 96 члена на персонала, които са работили върху “River Where the Moon Rises”, са заявили, че е трябвало да презаснемат 18 от общо 20 епизода на драмата заради оттеглянето на Ji Soo и помолиха KeyEast да поемат отговорност.


Източник: Soompi

bottom of page