top of page
  • Sakura

Продуцентската компания на “River Where the Moon Rises”съди Ji Soo и KeyEast заради скандала


Victory Contents, компанията, продуцирала River Where The Moon Rises, съди Ji Soo и KeyEast за 3 милиарда вона за щети след скандала с тормоза.


Ji Soo започна снимките на драмата като главния персонаж, но бе отстранен от проекта през март. Когато това се случи, почти от 90% от снимките на драмата вече са били заснети, което означава, че почти цялата драмата е презаснета с Na In Woo.


Ето какво заявиха от Victory Contents:

Подадохме иск за обезщетение срещу KeyEast до Централния окръжен съд в Сеул, за да поискаме нашия дял от щети.
Тъй като много от вас са запознати с този случай, това е свързано със скандала относно насилието в училище от актьора на KeyEast Ji Soo. KeyEast и Ji Soo подписаха договор за актьорско участие с нас, за да се появят в River Where The Moon Rises и драмата получи много любов от зрителите, откакто започна да се излъчва на 15 февруари 2021 г.
През март обаче започна да се разпространява информация за това, че Ji Soo е замесен в училищно насилие. Не се отнасяше само до сбиване между ученици, но също така и до изнудване, сексуални престъпления, до такова ниво на ужасни неща, които са трудни за заявяване. Ji Soo и KeyEast признаха престъпленията и решиха да се оттеглят от River Where The Moon Rises.
River Where The Moon Rises беше в процес на пре-продукция и когато се появи скандалът за училищното насилие, снимките за драмата бяха почти завършени. След като актьорът беше заменен, трябваше да презаснемем всичките сцени на Ji Soo. Сумата за пре-продукцията беше огромна, а допълнителните разходи, които изникнаха, бяха тежки заради презаснемане, но решихме да презаснемем епизодите от 1-ви до 6-ти, за да спазим обещанието си към зрителите, че ще им покажем завършена и цялостна работа. Това обещание не е само за местните зрители, но и за глобалните, имайки предвид, че корейската вълна не може да бъде съсипана от един училищен агресор. Поради това обаче ние претърпяхме директни щети от разходи за персонал, такси за местоположение и оборудване, такси за появи, такси за изкуство и много други. Претърпяхме и други сериозни щети, които биха могли да ни засегнат за дълго време като спад в рейтинга, жалби от чуждестранни дистрибутори, спад в продажбите и увреждане на имиджа на компанията.
За да възстановим тези щети възможно най-скоро и да се концентрираме върху създаването на добри драми, ние се опитахме да договорим обезщетение с KeyEast, но не успяхме поради несъдействието на KeyEast.
Бихме искали да приключим този иск и да получим компенсация възможно най-скоро и ще продължим да полагаме големи усилия, за да гарантираме, че излъчващите станции и зрителите по целия свят могат да продължат да се наслаждават на гледането на пълноценни програми.

В отговора си KeyEast отрекоха, че не са съдействали за дискусиите с Victory Contents:

След обвиненията за училищен тормоз, които се разпространиха срещу Ji Soo, участвахме в близки дискусии с Victory Contents и KBS. Ji Soo бързо се извини предварително и въпреки че нищо не е доказано относно обвиненията, той искаше да избегне нататъшни щети за драмата. - KeyEast

ЪПДЕЙТ:

От KeyEast заявяват, че са симпатизирали с трудностите на персонала на продукцията и са изразили намерението си да поемат отговорност за разумни суми, свързани с презаснемането. Въпреки това Victory Contents не успели да предоставят конкретни доказателства за сумите, които са изчислили, така че KeyEast предложили да им бъде предоставено детайлно споразумение. Тъй като това ще отнеме дълго време, имайки предвид, че драмата все още се снима, компанията предложила предварително плащане, за да ги подпомогне.


В отговор на изявлението на KeyEast Victory Contents пусна друго изявление, в което се казва, че въпреки че KeyEast са обещали да поемат "морална отговорност" за разумни суми, компанията продължавала да се позовава на липсата на "конкретни доказателства" и "ограниченията от това, че са регистрирана компания" в преговорите.


Victory Contents казват още, че щетите са големи, защото трябвало да презаснемат 18 епизода, без да могат да пуснат първите шест нито в Корея, нито в чужбина. Компанията твърди, че KeyEast били егоцентрични и неодобряващи нещата. Независимо от това, че драмата все още се снимала и някои от договорите с други актьори и компании трябвало да останат поверителни, Victory Contents се съгласили да споделят каквито детайли могат за сумите. KeyEast обаче продължили да настояват за детайлно споразумение и това наложили Victory Contents да ги обвинят, че опитват да си купят време.

Достатъчно ни е, за да заподозрем дали наистина компанията осъзнава колко е сериозен проблемът. - Victory Contents

Компанията завърши изявлението с:

Ако KeyEast, които трябва да носят цялата отговорност за тази ситуация, имат искрено желание да разрешат проблема, те ясно трябва да заявят намерението си да поемат пълна отговорност и да участват в преговорите от тази позиция.

Накрая KeyEast отговори още веднъж, казвайки, че повече няма да правят изявления заради благото на драмата.

Имаме чувството, че драмата, която се излъчва заради усилената работа на актьорския състав и персонала и чрез подкрепата на зрителите, може да понесе допълнителни щети от неколкократните изявления от нас и Victory Contents. Затова решихме колкото е възможно да се въздържаме от изявления за пресата по този проблем, докато драмата спре да се излъчва. Имаме намерението да продължим дискусиите с тях от позицията на отговорните, за да достигнем до споразумение.

Източник: Koreaboo, Soompi

Comments


bottom of page