top of page
  • Team BKNews

Прокуратурата поиска 5 години затвор за продуцента Don Spike по обвинения, свързани с наркотици


Сутринта на 20 декември 13-и отдел на наказателното споразумение на Северния окръжен съд на Сеул поиска пет години затвор в последния процес за Don Spike, който беше обвинен в нарушение на Закона за утежнено наказание за конкретни престъпления. Те също поискаха 200 часа рехабилитационно лечение и заповед за събиране на около 39,85 милиона вона (приблизително 30 900 долара).


Според прокуратурата Don Spike е заподозрян, че е употребил 14 пъти наркотици, закупил е метамфетамини на стойност 45 милиона вона (приблизително 34 900 долара) в девет случая от декември миналата година и е прилагал метамфетамини върху рецепционистка на няколко пъти. Той също така е обвинен в разпространение на метамфетамини и екстази на други лица над седем пъти и притежание на 20 грама метамфетамини.


Don Spike, който се появи в съда във вторник, помоли за снизхождение, като каза:

Наистина съжалявам. Никога няма да го направя отново.

По-рано Don Spike призна всички обвинения на първия процес. През септември той беше арестуван в хотел в Gangnam, Сеул, по обвинения в нарушаване на Закона за контрол на наркотиците. По време на ареста Don Spike носел 30 грама метамфетамини, което е около 1000 порции, оценени на стойност 100 милиона вона. Don Spike е тестван положително за наркотици при прост тест с реагент и заедно с него са арестувани собствениците на ентъртейнмънт магазин за възрастни, които са заподозрени в употреба на наркотици.


Беше разкрито, че преди Don Spike е опитвал три пъти да пуши марихуана, но е избегнал затвора. По-рано през август 2010 г. той беше осъден на глоба от пет милиона вона в апелативен съд по обвинения в употреба на марихуана, а през октомври същата година беше осъден на една година затвор, като присъдата стана 2 години условно, по други обвинения за наркотици.


Присъдата на Don Spike ще бъде произнесена на 9 януари в 10 ч., корейско време.


Източник: Soompi

bottom of page