top of page
  • bknmoni

Don Spike арестуван по обвинения в употреба на наркотици


Продуцентът и певец Don Spike е арестуван по обвинения в притежание и употреба на наркотици. На 28 септември полицейският участък Nowon в Сеул обяви, че е подал заповед за арест срещу Don Spike, който е обвинен в употреба на наркотици. Според статиите той е бил арестуван в хотел в квартал "Гангнам" в Сеул на 26 септември около 20 ч. корейско време по обвинения в нарушаване на Закона за контрол на наркотиците и е разследван в полицейското управление Nowon. Съобщава се, че Don Spike е употребявал наркотици няколко пъти със своите познати в хотели в "Гангнам" от миналия април, което беше точно преди сватбата му. По време на ареста той е носел 30 гр метамфетамин, което е около 1000 порции, оценени на стойност 100 милиона вона (приблизително 69 300 долара). Полицейски служител отбеляза, че все още се изясняват подробностите около престъплението. Сутринта на 28 септември Don Spike присъства на разпита на заподозрения преди задържането и отбеляза след това:

"Признавам [по обвинението за употреба на наркотици]. Съжалявам за безпокойството. Ще се ангажирам усърдно с разследването. Ще платя за грешките си."

Въпреки това, относно подробностите за това как е получил наркотика и обстоятелствата, довели до употребата на наркотици, Don Spike каза, че ще сподели подробностите по време на процеса на разследване. Източник: Soompi

bottom of page