top of page
  • bknmoni

Полицията потвърди, че бивш служител на министерството се е опитал да продаде шапката на Jungkook


Бившият служител на Министерството на външните работи, който се опита да продаде шапката на Jungkook онлайн, призна всички обвинения. На 7 ноември полицейското управление Seocho в Сеул обяви, че е приключило разследването на бившия служител на Министерството на външните работи, който е публикувал онлайн публикация за продажба на шапка, носена от Jungkook. Преди това въпросният човек се опита да продаде шапката, носена от Jungkook, за 10 милиона вона (приблизително 7100 долара), като публикува нейна снимка заедно със снимка на идентификационна карта на служител в държавната служба. Човекът твърди, че Jungkook я е оставил в зоната за чакане, когато BTS са посетили паспортния отдел, за да направят паспортите им, и че е придобил собственост върху шапката, тъй като никой не я е потърсил в продължение на 6 месеца, след като е била докладвана като изгубена вещ.


Оказа се обаче, че няма данни шапката да е обявена за изгубена вещ от Министерството на външните работи или от Националната полицейска агенция. Тъй като това нещо породи противоречиви мнения, човекът изтри поста и се предаде на полицията в град Yongin в провинция Gyeonggi.


Агенцията на BTS също потвърди за шапката:

"Вярно е, че Jungkook загуби шапката си на това място."

Когато въпросът беше повдигнат по време на общия одит на Министерството на външните работи от комисията по външни работи и обединение на Народното събрание, проведен на 24 октомври, министър Park Jin каза:

"Ако се потвърди, че е вярно, ние ще се справим с него според разпоредбите."

Междувременно служител на полицията сподели, че преразглеждат правните принципи за евентуални обвинения и че не е решено дали шапката ще бъде върната. Източник: Soompi

bottom of page