top of page
  • albenacacheva

Служител в Министерството на външните работи е хванат в опит да продаде шапка, носена от Jungkook


Лице, за което се твърди, че е служител на Министерството на външните работи, се опита да продаде шапка, носена от Jungkook от BTS.


На 17 октомври в уебсайт за онлайн търговия е обявен артикул. Въпросната стока е шапка Kangol, за която се твърди, че е носена от Jungkook от BTS, и е обявена за продажба на цена от 10 милиона вона (около 6 968 долара). Продавачът се представя за държавен служител, работещ в Министерството на външните работи, и дори публикува служебната си карта като доказателство.


На снимката, на която е показан документът за самоличност, обаче е отбелязано, че той е "документ за самоличност на държавен служител", който се дава на цивилни работници, които се занимават с подпомагане на държавни служители. За разлика от официалните държавни служители, към които се прилага Законът за държавната служба, към това лице се прилага Законът за трудовите стандарти.


Човекът обяснява как се е сдобил с тази шапка и споделя, че Jungkook я е оставил в паспортния отдел на Министерството на външните работи. В публикацията се обяснява:

"Jungkook остави шапката в чакалнята миналата година, когато BTS посетиха тайно паспортния отдел, за да направят дипломатически паспорти."

Лицето също така обясни защо е успяло да придобие собственост върху предмета и добави:

"В продължение на шест месеца не е имало телефонно обаждане или посещение в търсене на предмета дори след като предметът е бил докладван. Така че лицето, което го е намерило, е в състояние да придобие собствеността".

В описанието лицето обяснява:

"Това е шапка Kangol, която Jungkook е носил. Тя е в много добро състояние. Това е нещо безценно, което не може да се получи с пари. Той е световноизвестен певец, така че прогнозирам, че стойността ще се повиши".

В Корея лице, което е намерило изгубена вещ, трябва да съобщи за това в полицейски участък в срок от 7 дни и да предаде намерената вещ. Лицето, което е намерило предмета, не може да претендира за собственост дори ако придобилият го продължи да го притежава, без да съобщи за това, или дори ако собственикът не се появи, след като предметът е бил предаден в полицията.

Понастоящем не е известно дали лицето, което се е сдобило с шапката на Jungkook, е съобщило за нея в полицията.


Seung Jae Hyeon, изследовател в Корейския институт за политика в областта на наказателното правосъдие, заяви:

"Дори служителят на Министерството на външните работи да се е обадил на Jungkook и да е получил разрешение да я задържи, морално неуместно е да я продаде -още повече, ако лицето се опитва да реализира нечестна печалба, обявявайки я за 10 милиона вона".

Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page