top of page

Депутат от южнокорейската управляваща партия, нападнат с тухла, беше изписан от болницата


Депутатът Bae Hyun-jin от управляващата Партия на народната сила (PPP) беше изписана от болницата в събота, дни след като беше ударена в главата с тухла от тийнейджър.


Bae сподели, че това е инцидент, който може да се случи на всеки, и обеща да работи дори по-усърдно, за да подсигури безопасността на хората:

След като станах пряка жертва на невъобразим инцидент, разбрах, че такова ужасно нещо е фатална заплаха за всеки от нас, който е беззащитно изложен.
Благодаря на хората ни, че се притесняват за инцидента. Ще работя по-усърдно да спазя обещанието си, за да се уверя, че хората ни и жителите на моя район Songpa ще се в безопасност.

Bae каза, че вярва, че ще се проведе задълбочено разследване на нападението и строг съдебен процес в съответствие с резултата от него.


В четвтъртък (25 януари) 15-годишно момче удари Bae в главата повече от 15 пъти с тухла в сграда в сеулския квартал "Гангнам". Bae беше откарана в болницата и лекувана за незастрашаващо живота нараняване на главата.


Нападателят е задържан на място и се разпитва от полицията в присъствието на родителите му. Адвокатът на момчето твърди, че то страда от депресия.


Bae отказа да прояви снизходителност към нападателя си и поиска той да бъде наказан съгласно съответните закони.


Източник: The Korea Times


bottom of page