top of page
  • albenacacheva

Романът "Пачинко" стана бестселър в Южна Корея


Романът "Пачинко" се превърна в най-продаваната книга в Корея около четири години след излизането си на пазара в страната, тъй като адаптацията му като драма по Apple TV+ набира популярност.


Книгата, написана от американската писателка от корейски произход Min Jin Lee, оглави седмичната класация на бестселърите за втората си седмица през април. Тя се изкачи до върха от петото място в списъка миналата седмица.


Преведената на корейски език версия на книгата, която бе публикувана през март 2018 г., отново привлече вниманието след излизането на едноименния оригинален сериал на Apple TV+.


Продажбите на книгата в две части са се увеличили драстично с около 15 пъти през миналия месец в сравнение със същия период на миналата година, според местната онлайн книжарница Aladdin.


Въпреки нарастващите продажби издателят на книгата, Munhak Sasangsa, спря разпространението на двата тома на книгите във вторник, като заяви, че може да не успее да се справи с нарастващото търсене на книгата в срока за подновяване на издателския договор с автора.


Той заяви, че настоящият издателски договор изтича на 21 април, така че компанията води преговори за подновяване на правата за корейската версия на книгата.


Романът, проследяващ историята на няколко поколения етнически корейци, живеещи в Япония, беше включен в списъка на 10-те най-добри книги на The New York Times и стана финалист за National Book Awards през 2017 г.


Източник: The Korea Times

bottom of page