top of page
  • Team BKNews

5 любопитни факта за новоизгряващата звезда на Netflix - Mackenyu


Игралната адаптация на популярната манга и аниме One Piece по Netflix бързо превзе света. От премиерата си насам 8-епизодният сериал оглави класациите за гледаемост в платформата.


Част от актьорския състав е 26-годишният американо-японски актьор Mackenyu, който играе зеленокосия Roronoa Zoro и стана новоизгряващата звезда на One Piece.

Благодарение на външния си вид и фигурата си на екшън герой, феновете на сериала го засипват с хвалби. Ето някои факти за него, които ще ви накарат да го заобичате още повече:

1. Той е синът на починалия Sonny Chiba - актьор, майстор по бойни изкуства и една от най-популярните японски звезди

Sonny Chiba получи много признания в Япония по време на кариерата си и също беше международно признат като главен японски актьор, умеещ бойни изкуства, през 80-те и 90-те години.


Той взе участие в хонконгския филм от 1998 г. The Storm Riders заедно с Ekin Cheng и Aaron Kwok.


Може да го разпознаете и от холивудските му роли в Kill Bill: Volume 1 (2003) и The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006).


Mackenyu е син на Sonny от втората му бивша съпруга Tamami, с която той се разделя през 2015 г.


Sonny почина през 2021 г. на 82 години от Covid-19 Delta.

2. Mackenyu има брат и сестра, и двамата в шоубизнеса

Gordon

По-голямата му полусестра Juri Manase, 48, беше треньорът и дубльорът за Lucy Liu в Kill Bill.


По-малкият му брат Gordon, 23, също е актьор е най-добре познат с ролята си на Takashi Mitsuya в игралната адаптация на анимето Tokyo Revengers.


3. Има много таланти

Mackenyu, който е отраснал в Лос Анджелис и е посещавал гимназия Beverly Hills, е опитен в каратето и гимнастиката. Той също играе водно поло и е бил част от училищния отбор по борба.


Талантите му не спират само до спорта обаче. Mackenyu свири на пиано и е бил част от училищния духов оркестър, където е свирил на саксофон и флейта.


4. Не му е за първи път да участва в игрална адаптация на манга

Всъщност филмографията на Mackenyu е мечтата на всеки аниме фен. Той е участвал в адаптацията на JoJo’s Bizarre Adventure (2017), Rurouni Kenshin: The Final (2021), Fullmetal Alchemist (2022) и Knights of the Zodiac (2023). Ето какво е да си перфектният човек за работата.


5. Женен е

Да, Mackenyu е зает. През януари тази година Mackenyu съобщи, че ще сключи брак. Малко е известно за съпругата му, освен че не е в шоубизнеса и са се срещали дълго време:

От сега нататък ще продължим да се подкрепяме, докато прекарваме ценно време заедно. Ще съм щастлив, ако гледате на нас топло. - написа той в официално изявление

Интересното е, че и брат му Gordon обяви брака си в същия ден, който се оказа, че е и рожденият ден на починалия им баща. Подобно на Mackenyu, съпругата на Gordon е в тайна.


Източник: 8days




bottom of page