top of page

Актрисата Rupali Ganguly се присъединява към партията BJP

След Kangana Ranaut телевизионната актриса Rupali Ganguly, позната на българските зрители с ролята си на Анупама в "Свободна да избира", се присъедини към партията "Бхаратия Джаната" на Моди в сряда, точно преди третата фаза от изборите за Лок Сабха (Народна палата). Ganguly беше посрещната в партията от националния генерален секретар на BJP Vinod Tawde.


Rupali изрази желанието си да допринесе към развитието на нацията и потърси подкрепа и благословия от обществеността. Очаква се Ganguly да води кампания за партията в следващите пет фази на изборите. Тя сподели:

Благословена съм. Когато виждам това развитие, чувствам, че и аз трябва да взема участие...Имам нужда от благословията и подкрепата ви, за да може всичко, което правя, да го правя правилно и добре...

Преди дни в Индия започнаха парламентарни избори, които според редица анализатори ще бъдат от огромно значение за бъдещето не само на страната, но и на цяла Азия. Право на глас имат около 970 млн. души – това са приблизително 10 процента от населението на нашата планета.


Гласоподавателите ще трябва да изберат членове на парламента, които да заемат 543 места в 545-местната долна камара на парламента (Лок Сабха).


Ако и сега министър-председателят Моди спечели (партията му е "Бхаратия Джаната"), той ще стане вторият индийски лидер в историята, запазил властта за трети мандат.


Източник: Indian Express

Comments


bottom of page