top of page
  • bknsashka

Microsoft премахва LinkedIn в Китай


Microsoft затваря своята социална мрежа LinkedIn в Китай, заявявайки, че да се съобразява с китайската държава става все по-голямо предизвикателство.


Това се случва, след като сайтът за делови контакти се сблъска с молба за блокиране на профилите на няколко журналисти. Платформата включи в черния си списък някои журналистически акаунта, включително тези на Melisa Chan и Greg Bruno.


LinkedIn съобщи, че по-късно тази година ще пусне версия на сайта, предназначена само за обяви за работа, наречена InJobs, но тя няма да има социален фийд и няма да позволява на потребителите да споделят или публикуват статии.


Старши вицепрезидентът на LinkedIn - Mohak Shroff заяви:

Ние сме изправени пред значително по-предизвикателна оперативна среда и по-високи изисквания в Китай.

И компанията съобщи в изявление:

Въпреки че премахваме локализираната версия на LinkedIn в Китай, ние ще продължим да имаме силно присъствие в Китай, за да управляваме нашата нова стратегия и сме развълнувани да стартираме новото приложение InJobs по-късно тази година.

LinkedIn беше единствената голяма западна платформа за социални медии, работеща в Китай от 2014 г. насам. Спирането на LinkedIn в Китай обаче показва обратна тенденция. Силно контролираният интернет в страната се отдалечи все повече от останалия свят и все по-голямо предизвикателство за глобалния бизнес, работещ в Китай, е да преодолее дълбокото разделение.



Източник: BBC

bottom of page